Norsk filmklubbforbunds filmfaglige seminar 2012 – Fokus Japan

Hvert år – like sikkert som at høsten vil komme – arrangerer Norsk filmklubbforbund (NFK) sitt filmfaglige seminar, på Filmens hus i Oslo. Temaet endres fra gang til gang, og årets utgave heter selvforklarende nok Fokus Japan.

Over to dager kombineres foredrag og filmvisninger, og arrangementet er i utgangspunktet åpent for påmelding for alle filminteresserte, selv om hovedtyngden av deltagerne hentes fra filmklubbmiljøet rundt om i landet. Fokus Japan avholdes denne helgen, 29.-30.september. Her er presentasjonen fra NFK:

Filmklubbforbundet arrangerer i samarbeid med Institutt for medier og kommunikasjon, og Norsk filmkritikerlag sitt årlige filmfaglige seminar. Temaet i år er Japan, og vi kan lokke med interessante forelesere fra England og Norge, og 4 gode filmer, deriblant en nyrestaurert digital kopi av Kurosawas Rashomon. Seminaret er åpent for alle, og deltakeravgift inkluderer lunsj begge dager. Påmelding kan sendes til atlei(at)filmklubb.no  – er man medlem av filmklubb eller cinemateket betaler man 350,-. Ellers er deltakeravgiften 400,-.

Hovedattraksjonen ved Fokus Japan er foredragsholderen Helen McCarthy, som er manga- og animeekspert, og som vil holde «et krasjkurs i animefilmens historie». Blant de andre foreleserne finner vi Jasper Sharp, Dr. Yuna de Lannoy, Gunnar Iversen og Robin Syversen. Filmene som skal vises strekker seg fra den nevnte DCP-restaureringen av Rashomon (1950) til animefilmen Summer Wars (2009), den erotiske independentfilmen Moon and Cherry (2004) og til slutt familiedramaet Still Walking (2008).

Mer om hele programmet og visningstidspunkter finner dere her.