Nerver i høyspenn i den første traileren til Joachim Triers Thelma

I kveld ble den første traileren til Joachim Triers nye film, Thelma, sluppet. I tråd med forventningene, er førsteinntrykket at Trier beveger seg inn i et pirrende sjangerlandskap.

Regissør Joachim Trier og manusforfatter Eskil Vogt har ved flere anledninger snakket om sin kjærlighet til sjangerfilm – ikke minst horror og thrillere. Med Thelma har de etter sigende laget en film som slekter på både Brian De Palma og italiensk giallo, men som likevel er en utpreget auteur-film, og et naturlig steg videre for Trier.

Traileren antyder at Thelma er relativt subtil i sin sjangertilknytning, samtidig som vi allerede nå får glimt av situasjoner og settinger som kan minne om de nevnte inspirasjonskildene. Atmosfæren virker både forlokkende og truende på samme tid, og castingen av Eili Harboe som kristen og usikker sørvestlandsjente – som i møte med storbyen Oslo får kjenne på intense voksesmerter og et gryende begjær, med tilhørende samvittighetskvaler – virker spot on. Filmen har for øvrig et budsjett på nærmere 50 millioner norske kroner, så vi kan trolig forvente oss flere innslag av visuelle effekter som skal levendegjøre hovedpersonens overnaturlige evner.

Nedenfor kan dere se den ferske teaser-traileren. Vi krysser armer og bein for at Thelma blir invitert til Cannes! Norsk kinopremiere blir 15. september.

*

*