Mot naturen vant European Cinemas Label-pris under Berlinalen

Berlinalen 2015: Ole Giævers Mot naturen ble i dag utpekt som vinneren av European Cinemas Label-pris i Berlin. Eskil Vogts Blind fikk den samme utmerkelsen i fjor.

Ved å bli tildelt Label-prisen for beste europeiske spillefilm vil Mot naturen motta distribusjonshjelp av Europa Cinemas Network, et nettverk bestående av hele 69 land. I tillegg vil distributører og kinoer motta promoterings- og insentiv-støtte, for å legge til rette for visninger av filmen.

Mot naturen, som konkurrerte i det offisielle sideprogrammet Panorama, ble utpekt som vinner av en jury bestående av fire programsjefer fra uavhengige kinoer i Tyskland, Russland, Spania og Belgia. Juryens begrunnelse lyder slik:

With a wry Scandinavian sense of humour, ‘Out of Nature’ is a well made and entertaining film about man’s contemporary anxieties and concerns – something of a universal theme today. Ole Giæver not just directs his own screenplay but plays the lead role too – a brave but successful choice. The central character is bored with his job, has a problematic relationship with himself and is distant from his wife and son. He escapes into the mountains for a weekend of contemplation and adventures. The film’s success will certainly inspire young filmmakers.

Dette er fantastiske nyheter for en film som allerede har vakt stor oppmerksomhet i utlandet etter premieren under Toronto International Film Festival i fjor høst. Produksjonsselskapet Mer Film og salgsselskapet NDM er nå i forhandlinger med flere land, og fra før av har den blitt solgt til blant annet Danmark og Frankrike. Regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Giæver sier følgende i en pressemelding:

Jeg vil takke publikum i Berlin for at de kom å så filmen og for det fantastiske engasjementet som har vært under alle visningene. Jeg er veldig takknemmelig for at Wieland Speck og Panorama-seksjonen ved Berlinalen inviterte meg tilbake med «Mot naturen» og deltakelsen ved filmfestivalen i Berlin har vært en fantastisk opplevelse.

På Montages kan du lese om Mot naturen i Anne Gjelsviks analyse, og høre Giæver prate om filmens tematikk i en episode av podkasten Filmfrelst.

Prisen ble delt ut klokken 18:00 i kveld, fredag 13. februar. Vi gratulerer Ole Giæver, produsent Maria Ekerhovd og alle andre som har arbeidet på filmen!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. hans sier:

    Masse kanonpris-nominasjoner, priser i Berlin… er filmen virkelig så fantastisk? Får vel plukke opp dvden på et tidspunkt, men har aldri blitt helt revet med av forhåndshypen. Synes ofte norske filmer presenteres som noe helt spesielt og originalt, og når man ser dem er de oftest meget konvensjonelle, helt greie filmer. Hvor er de virkelig drøye filmene? De som får meg til å føle meg urolig?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>