Morten Tyldum får grønt lys – science fiction-filmen Passengers skytes i juli

Etter suksessen med The Imitation Game rykket Morten Tyldum opp i Hollywoods elitedivisjon, og tidligere i år ble det klart at hans neste film skulle bli science fiction-eposet Passengers. Etter mye usikkerhet, er prosjektet tilbake på banen – med Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene.

For halvannen måned siden rapporterte vi at Passengers stod i fare, grunnet store utgifter i preproduksjonsfasen. Lawrence og Pratt krevde henholdsvis $20 og $10 millioner hver, mens Tyldum skulle ha $3 for regiarbeidet. Sonys nye studiosjef Tom Rothman er kjent for å holde utgiftspostene i sjakk, og takket være hans jernhånd så det plutselig ut til at det ambisiøse drømmeprosjektet stod på stedet hvil.

I går kveld ble det imidlertid bekreftet at Passengers blir en realitet, og at opptakene starter allerede i juli. Stjernene har fått betalingen de forlanger, og særlig for Lawrence sin del, understreker dette hennes status som en av verdens mest ettertraktede skuespillere. Filmens totalbudsjett er foreløpig beregnet til omlag $120 millioner.

Manuset til Passengers er skrevet av Prometheus-forfatter Jon Spaihts, og handlingen utspiller seg på et romskip som skal frakte sitt mannskap til en fjern planet. Når en av passasjerene våkner fra kryo-søvnen 90 år for tidlig, bestemmer han seg for å vekke en kvinnelig kollega, hvorpå det oppstår en romanse.

Passengers får premiere i løpet av 2016.