Trailer

Episk kammerspill i første trailer til Morten Tyldums science fiction-film Passengers

Superstjernene Jennifer Lawrence og Chris Pratt leder an i Morten Tyldums høyprofilerte science fiction-film Passengers, og nå er endelig den første traileren sluppet.

Det er med norske øyne en betydelig begivenhet at et såpass massivt Hollywood-prosjekt som Passengers regisseres av en norsk filmskaper. Harald Zwart oppnådde stor suksess med Karate Kid-remaken i 2010, men de episke proporsjonene og stjernelaget involvert gjør at Passengers blir den største Hollywood-produksjonen noensinne signert av en norsk regissør.

Men hva slags film blir egentlig Passengers? Traileren presenterer premisset klart og tydelig: to mennesker alene på et romskip. Et kammerspill in space. Pratt og Lawrence har våknet 9 år for tidlig, på det som skulle være en rutinemessig nedfrysning for en lang reise til en fjern koloni. Filmen ser ut til å kombinere en lettere, humoristisk tone knyttet til hvordan Pratt og Lawrence utvikler et romantisk forhold, samtidig som dramatikken rundt deres betydning for skipet og hva som egentlig vekket dem, virker å være spart til filmens tredje akt.

Morten Tyldum har byttet fotograf på hver av sine tre siste filmer, og jobber i denne runden med med Rodrigo Prieto (bak kameraet på bl.a. Frida, 25th Hour og Babel), men basert på traileren bærer Passengers likevel ikke nevneverdig visuelt preg av Prietos ofte grovkornede, teksturelle estetikk. Her får vi isteden et romskip fylt av kliniske, rene, runde flater (produksjonsdesigner Guy Hendrix Dyas ser ut til å kost seg med oppgaven), og inntil dramatiske hendelser setter romskipets balanse ut av spill, virker omgivelsenes hvite og sølvgrå palett å speile de hvite, sølvgrå hovedpersonene. Michael Sheen som androide-bartender ser ved første øyekast ut til å være en pastisj inspirert av bartenderen ved The Overlook Hotel i The Shining.

Nedenfor har vi limt inn traileren, noen frysbilder og filmens plakat. Passengers har norsk kinopremiere 25. desember.

passengers14 passengers13 passengers12 passengers11 passengers10 passengers09 passengers08 passengers07 passengers06 passengers05 passengers04 passengers03 passengers02

Passengers

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

 1. Ingar Niegar sier:

  De våkner vel opp 90 år for tidlig, ikke 9?

  • Anne sier:

   Chris Pratts voice over sier «9 years too soon» i traileren, men på wikipedia står det at de våkner «still 90 years from their destination». Vet ikke hva som er riktig(st).

 2. Uff da sier:

  Typisk trailer som viser hele filmen, og dermed ødelegger enhver interesse for å se den.

  • Vegard sier:

   Lest manus, som meg? Hvis ikke kan jeg garantere at traileren ikke på langt nær viser alt.

  • Geir J. Olsen sier:

   Det hjelper vel fint lite når 99,999999% av verdens befolkning ikke har lest manuset og sitter igjen med følelsen av at traileren viser hele handlingen. Måtte kunne gå an å lage trailere som gir inntrykk av at de er mer hemmelighetsfulle? Look to Nolan!

 3. Eirik sier:

  Det at man forsøker og overforklare hva filmen handler om kan bety at Sony har startet markedsføringen lovlig sent av denne filmen. Fikk man feks en teaser et år i forveien, kunne man ha bygget opp forventninger og intensitet på en helt annen måte. Ikke minst gjøre publikum kjent med karakterene. Det betyr ikke at filmen ikke vil holde høy kvalitet, påpeker bare at Sony kan ha et stort problem her + har en stor jobb og gjøre med markedsføringen. Slippet i går var heller ikke god timing med Brad/ Angelina og folk har vel ikke kommet seg over Fifty Shades Darker euforien muligens. 114 millioner trailer visninger første 24 timer på den. Det er mer en «The Force Awakens».

 4. Vidar Olsen sier:

  Skulle ønske det var et tydeligere markert skille mellom «Teaser» og «Trailer», og at man lettere kunne vite hva man klikket på. Jeg kom til å se denne på en side som presenterte det som en teaser, noe det slett ikke er. Men jeg klarte å stoppe i tide.

  Har blitt mer og mer følsom for spoilers jo eldre jeg blir.

  SPOILERWARNING 10 CLOVERFIELD LANE:

  Stod bak noen gutter i kassa på butikken som prøvde å overtale en kompis til å se 10 Cloverfield Lane. «Ja det er en slags fortsettelse på Cloverfield, men monster og sånn» kunne de fortelle. «Men mer kan vi ikke si, for det er en stor twist.»

  Etter min mening er det å fortelle at en film «har en stor twist» en stor spoiler i seg selv, for da sitter man hele tiden og tenker at når ting ser ut til å ordne seg, så gjør det ikke det likevel så er det overraskelsesmomentet blåst.

  SPOILERWARNING OBLIVION:

  I traileren til Oblivion avslørte de at Tom Cruise og dama slett IKKE var alene på jorda, som man liksom skulle tro i store deler av filmen. Hva er vitsen med å røpe det i traileren? Bare for å selge inn Morgan Freeman og?

  Hilsen sur fyr.

 5. Karsten Ekren sier:

  Gøy og bra at norske regissører får jobbet i andre markeder med større budsjetter. Men ærlig talt: Rekk en modig hånd i været den som syns dette ser ut til å bli en bra film.
  Denne traileren renner nærmest over av gjenbrukte idéer og motiver, som får i hvert fall meg til å frykte at filmen vil ligge ufrivillig nært opp til det parodiske. Det er selvfølgelig alt for tidlig å felle en dom, og mye kan som nevnt i kommentarfeltet handle om hvordan man må markedsføre filmen. Men jeg syns det ser ut som om den som hadde tro på at Tyldum med Passengers skulle begynne å markere seg som en idiosynkratisk filmskaper, heller får håpe at filmen blir inntektsbringende nok til at han får flere forsøk – og at det hele tiden har vært hans plan.

 6. Christian sier:

  Variety er iallefall ikke fornøyd med Tyldum;

  «…The director, the Norwegian-born Morten Tyldum, made the accomplished WWII brainiac spy thriller “The Imitation Game” (2014), but he turns out to be the wrong filmmaker for an amorous space opera. You can see why when he stages a scene that’s supposed to take us out of this world, but doesn’t….Tyldun handles the dialogue almost as if he were doing a stage play, but he turns out to be a blah director of spectacle; he doesn’t make it dramatic. There’s not much to “Passengers” besides its one thin situation, and there are moments when the film could almost be “a very special episode of ‘Star Trek,’” because Pratt, with his golden-boy smirk, has a Kirkian side, and the voyage they’re on is grandiose yet amorphous (like the Enterprise’s). The ship itself has a variety of chambers and communal spaces, but it all seems overly familiar and sterile. What’s lackluster about “Passengers” isn’t just that the movie is short on surprise, but that it’s like a castaway love story set in the world’s largest, emptiest shopping mall in space.»

  Hadde ikke noen spesielle forventninger uansett, men dette lover ikke bra.

 7. Ole Jon Tveito sier:

  Har sett fram til Passengers, spesielt pga Tyldum.
  Men jeg er redd han går mot slakt, selv om Empire gir den 4/5.
  Lest for et par dager siden IdieWire, og der starter omtalen med
  «In space, everyone can still identify poor filmmaking.»
  Og de avslutter med:
  «Titanic” in space? No, but it’s certainly a disaster.»
  Den svir… :/

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>