Episk kammerspill i første trailer til Morten Tyldums science fiction-film Passengers

Superstjernene Jennifer Lawrence og Chris Pratt leder an i Morten Tyldums høyprofilerte science fiction-film Passengers, og nå er endelig den første traileren sluppet.

Det er med norske øyne en betydelig begivenhet at et såpass massivt Hollywood-prosjekt som Passengers regisseres av en norsk filmskaper. Harald Zwart oppnådde stor suksess med Karate Kid-remaken i 2010, men de episke proporsjonene og stjernelaget involvert gjør at Passengers blir den største Hollywood-produksjonen noensinne signert av en norsk regissør.

Men hva slags film blir egentlig Passengers? Traileren presenterer premisset klart og tydelig: to mennesker alene på et romskip. Et kammerspill in space. Pratt og Lawrence har våknet 9 år for tidlig, på det som skulle være en rutinemessig nedfrysning for en lang reise til en fjern koloni. Filmen ser ut til å kombinere en lettere, humoristisk tone knyttet til hvordan Pratt og Lawrence utvikler et romantisk forhold, samtidig som dramatikken rundt deres betydning for skipet og hva som egentlig vekket dem, virker å være spart til filmens tredje akt.

Morten Tyldum har byttet fotograf på hver av sine tre siste filmer, og jobber i denne runden med med Rodrigo Prieto (bak kameraet på bl.a. Frida, 25th Hour og Babel), men basert på traileren bærer Passengers likevel ikke nevneverdig visuelt preg av Prietos ofte grovkornede, teksturelle estetikk. Her får vi isteden et romskip fylt av kliniske, rene, runde flater (produksjonsdesigner Guy Hendrix Dyas ser ut til å kost seg med oppgaven), og inntil dramatiske hendelser setter romskipets balanse ut av spill, virker omgivelsenes hvite og sølvgrå palett å speile de hvite, sølvgrå hovedpersonene. Michael Sheen som androide-bartender ser ved første øyekast ut til å være en pastisj inspirert av bartenderen ved The Overlook Hotel i The Shining.

Nedenfor har vi limt inn traileren, noen frysbilder og filmens plakat. Passengers har norsk kinopremiere 25. desember.

passengers14 passengers13 passengers12 passengers11 passengers10 passengers09 passengers08 passengers07 passengers06 passengers05 passengers04 passengers03 passengers02

Passengers