Knightley og Cumberbatch aktuelle for Tyldums Hollywood-debut The Imitation Game

Etter suksessen med Hodejegerne ble det fort klart at Morten Tyldum hadde fanget Hollywoods interesse, og nå begynner regissørens Hollywood-debut The Imitation Game å samle et knippe meget sterke navn rundt seg.

Variety rapporterer nemlig i dag at Keira Knightley er i samtaler om å signere på en av filmens hovedroller, ved siden av Benedict Cumberbatch, og med disse to på laget vil The Imitation Game raskt seile opp på radaren, og forhåpentligvis kunne gå i produksjon rimelig kvikt.

Spoiler-advarsel: Filmen vil gjenfortelle den sanne (og tragiske) historien om matematikeren Alan Turing, som knakk nazistenes «Enigma-kode» og bidro til at de allierte fikk en betydelig fordel i en kritisk fase av andre verdenskrig. Turing var homofil, og ble etter krigen tiltalt i hjemlandet – og tvunget til å gjennomgå en kjemisk kastrasjon, før han tok sitt eget liv.

Få lyspunkter i fortellingen der altså, men et desto mer rikt materiale for en filmatisering. Cumberbatch er høyst sannsynlig aktuell for rollen som Turing, mens Knightleys rolle foreløpig er uviss.

Hvis prosjektet holder dette tempoet, ser det ut til at alt vil ligge til rette for at Morten Tyldum vil kunne gjøre en betydningsfull Hollywood-debut med The Imitation Game. Vi krysser fingrene.