Komponist Alexandre Desplat erstatter Clint Mansell i Morten Tyldums The Imitation Game

Morten Tyldum har hamstret sterke navn til sin Hollywood-debut The Imitation Game, og nå avslører Film Music Reporter at Alexandre Desplat tar over Clint Mansells jobb som filmens komponist.

Det har ikke fremkommet hvorfor Mansell har blitt byttet ut, men Desplat er ingen dårlig erstatter – selv om han ikke alltid er like åpenbart inspirert som Mansell. Desplat har, som vanlig, hatt et travelt år som komponist for både The Monuments Men, The Grand Budapest Hotel og sommer-blockbusteren Godzilla.

I The Imitation Game skal han akkompagnere stjerner som Benedict Cumberbatch og Keira Knightley. Filmen vil gjenfortelle den sanne og tragiske historien om matematikeren Alan Turing (Cumberbatch), som knakk nazistenes «Enigma-kode» og bidro til at de allierte fikk en betydelig fordel i en kritisk fase av andre verdenskrig. Den foreløpige buzzen antyder at filmen, som allerede er kjøpt opp av The Weinstein Company, er voldsomt god, og den regnes derfor som en av neste års potensielle Oscar-favoritter. The Film Stage tweetet følgende i går:

The Imitation Game får britisk premiere 14. november 2014.

Kilde: Indiewire