Komponist Alexandre Desplat erstatter Clint Mansell i Morten Tyldums The Imitation Game

Morten Tyldum har hamstret sterke navn til sin Hollywood-debut The Imitation Game, og nå avslører Film Music Reporter at Alexandre Desplat tar over Clint Mansells jobb som filmens komponist.

Det har ikke fremkommet hvorfor Mansell har blitt byttet ut, men Desplat er ingen dårlig erstatter – selv om han ikke alltid er like åpenbart inspirert som Mansell. Desplat har, som vanlig, hatt et travelt år som komponist for både The Monuments Men, The Grand Budapest Hotel og sommer-blockbusteren Godzilla.

I The Imitation Game skal han akkompagnere stjerner som Benedict Cumberbatch og Keira Knightley. Filmen vil gjenfortelle den sanne og tragiske historien om matematikeren Alan Turing (Cumberbatch), som knakk nazistenes «Enigma-kode» og bidro til at de allierte fikk en betydelig fordel i en kritisk fase av andre verdenskrig. Den foreløpige buzzen antyder at filmen, som allerede er kjøpt opp av The Weinstein Company, er voldsomt god, og den regnes derfor som en av neste års potensielle Oscar-favoritter. The Film Stage tweetet følgende i går:

The Imitation Game får britisk premiere 14. november 2014.

Kilde: Indiewire

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. André sier:

    Skuffende! Mansell er mye mer særegen og fantastisk enn Desplat, som lager musikk til så mange filmer at jeg har mistet helt oversikten, og som veldig sjelden er eksepsjonell.

  2. David Endresen sier:

    Det er mulig jeg furter og høres sur ut, men gjør det egentlig noe at Tyldum bytter komponist? En lite særegen regissør velger en ikke videre særegen komponist. Hva så? Hodejegerne er en helt grei film og den gjør «nytten» for å velge et dårlig utrykk. Et viktigere spørsmål er heller hvorfor så mange sperrer opp øynene og former et digert «wow» med munnen hver gang en norsk regissør tar turen over dammen for å lage film i Hollywood. Hva kan egentlig sies om karrieren til Harald Zwart? Bortsett fra at han tjener store penger på den han gjør? Filmene hans ser ut som alle andre av sitt slag. Eller de er laget slik studioet bestemmer at de skal være. Flere av Zwarts filmer er direkte dårlige. Til og med kalkuner som The Pink Panther har han spyttet ut.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>