Elegante trailere til Morten Tyldums engelskspråklige debut The Imitation Game

Morten Tyldum leverte noe så sjeldent som en virkelig god norsk action-thriller med sin adaptasjon av Jo Nesbøs Hodejegerne, etterfulgt av internasjonal braksuksess og skamros fra kritikerne. Som «belønning» fikk han lage sin første engelskspråklige film, som allerede er kjøpt opp av presitsjetunge The Weinstein Company. I kveld ankom de første trailerne til The Imitation Game nettet.

Filmen vil gjenfortelle den sanne og tragiske historien om matematikeren Alan Turing (Benedict Cumberbatch), som knakk nazistenes «Enigma-kode» og bidro til at de allierte fikk en betydelig fordel i en kritisk fase av andre verdenskrig. Turing var homofil, og etter krigen ble han tiltalt i hjemlandet – og tvunget til å gjennomgå en kjemisk kastrasjon, før han tok sitt eget liv. En mørk livshistorie, med andre ord, som ser ut til å få respektfull behandling i Tyldums filmatisering. Ryktene skal da også ha det til at filmen blir en av neste års potensielle Oscar-grossister (som vi tidligere har rapportert om her).

Og disse to første smakebitene vitner absolutt om at filmen befinner seg i et landskap som appellerer til det umoderne Akademiet. Tyldums klassiske, elegante stil kler biopic-sjangeren, og rollebesetningen ser ut til å bære dramatikken på en overbevisende måte. Matthew Goode og Keira Knightley later begge til å være godt castet i sentrale biroller, men det er Cumberbatch som stjeler showet her, og selv i et så magert format som en trailer, klarer han å formidle Turings brennende ønske om at andre skal forstå betydningen av hans store oppdagelse.

The Imitation Game har premiere i Storbritannia 14. november. Her kan du se de to trailerne – henholdsvis en britisk og en internasjonal versjon: