Lukas Moodyssons Vi är bäst! vant hovedprisen under Tokyo internasjonale filmfestival

Lukas Moodyssons nye ungdomsfilm Vi är bäst! ble fredag tildelt Tokyo Sakura Grand Prix ved Tokyo International Film Festival, og mottok en sjekk på 50 000 dollar.

Det er hele fire år siden Lukas Moodyssons forrige film, Mammut, og prisvinneren Vi är bäst! er Moodyssons åttende som regissør (inkludert dokumentaren Terrorister – en film om dom dömda). Vi är bäst er satt til begynnelsen av åttitallet, og handler om to jenter på tretten som vil bryte ut av det feminiserte pop-miljøet på skolen. Reaksjonen blir å starte et punkeband, men initiativtagerne har ett problem: ingen av dem kan spille et instrument. Da blir klassens alvorlige musikkskole-jente redningen…

Regissøren ble tydelig overrasket og ikke så rent lite overveldet over prisen i Tokyo, som de to siste årene har blitt tildelt de franske filmene De urørlige og The Other Son. Filmen er produsert av Lars Jönsson og er basert på tegneserien Aldrig godnatt, av Coco Moodysson.

Vi är bäst! er denne uken klar for Nordische Filmtage i Lübeck. Filmen skal ha norsk kinopremiere 15. november 2013. Se Skavlans morsomme intervju med hovedrolleinnehaverne og filmens trailer her: