Leonardo DiCaprio involvert i nye Nesbø-filmatiseringer

For et par uker siden ble det kjent at Jo Nesbø vil utgi krimromaner under pseudonymet Tom Johansen. Nå har det også blitt klart at Warner Bros har kjøpt rettighetene og at Leonardo DiCaprio skal ha en viktig rolle i filmatiseringene.

For øyeblikket er det snakk om rettighetene til tre planlagte bøker av Nesbø: Blood on the Snow, More Blood on the Water og The Kidnapper. Den første boka har planlagt utgivelse høsten 2014, og handler om en leiemorder som forelsker seg i kvinnen han skal drepe. Det har også blitt avslørt at kidnappingsofferet i den tredje boka har navnet Tom Johansen.

Rettighetene til de tre romanene skal ha kostet Warner Bros en sum på mellom en halv million og to millioner dollar. Etter planen er det Leonardo DiCaprio som skal produsere filmene, og i tillegg skal han muligens også inneha hovedrollen. Jennifer Davisson Killoran og David McCormick har blitt nevnt som medprodusenter. McCormick er allerede produsent for filmatiseringen av Nesbøs bok Sønner, som blir utgitt neste vår.