Lawrence Kasdan returnerer som manusforfatter på ny Star Wars?

Mer Star Wars-stoff! The Hollywood Reporter – vanligvis en troverdig aktør – rapporterte nylig at Lawrence Kasdan og Simon Kinberg er blitt hyret til å skrive manus for en eller flere av de kommende Star Wars-filmene. Disney har ennå ikke bekreftet historien, men vi velger å juble i det stille enn så lenge.

Hvorfor? Jo, fordi Kasdan skrev både The Empire Strikes Back (1980) og Return of the Jedi (1983), i tillegg til Lucas’ og Spielbergs ikoniske Raiders of the Lost Ark (1981). I tillegg er han jo en utmerket manusforfatter og regissør utenfor Lucas-universet også. Personlig har jeg alltid vært begeistret for filmene hans – The Big Chill (1983), Grand Canyon (1991) og Silverado (1985) – en av de beste og mest operatiske westernfilmene de siste 30 årene. Du kan vel knapt få en mer erfaren manusforfatter som virkelig vet hva kildematerialet handler om.

Simon Kinberg er jeg mer usikker på. Han gjorde fornøyelige Sherlock Holmes (2009), men ellers er det ikke allverden som har imponert meg – et par X-Men-filmer og actionfilmen Mr. And Mrs. Smith med turtelduene Brad Pitt og Angelina Jolie. Tja, jeg vet ikke. Jeg får la tvilen komme til gode.

Tidligere er jo Michael Arndt, spesielt kjent fra Toy Story 3 (2010) og Little Miss Sunshine (2006), bekreftet som manusforfatter til første film i den nye trilogien – Star Wars VII. Uansett hvordan man vrir og vender på det og analyserer kompetansen til dem som er involvert – det mest spennende er at ting er i gang på skrivefronten.