Kim Hiorthøys debutfilm Løperen og hesten går i opptak

Kim Hiorthøys første spillefilm som regissør, Løperen og hesten, gikk i opptak denne uken. Hiorthøy har for lengst vært et etablert navn innenfor mange kunstuttrykk, og arbeider som kunstner, grafisk designer, illustratør, musiker, filmfotograf og musiker.

Nå er han altså klar for å lage sin debutfilm som regissør. Løperen og hesten skal produseres av Motlys (Blind, Louder Than Bombs) og distribueres av Arthaus, som bare ytterst sjeldent velger å satse på norske filmer.

Produsent Yngve Sæther er svært entusiastisk til prosjektet i dagens pressemelding: «Kim Hiorthøy har et blikk på verden, en humoristisk sans og en kunstnerisk nerve som jeg gleder meg stort til å se realisert i en spillefilm.» Leder i Arthaus, Svend Bolstad Jensen, beskriver filmen som «et spennende prosjekt som bobler over av fantasifulle og morsomme skråblikk på livets merkverdigheter».

Løperen og hesten beskrives slik:

’This is the world. The world is full of many things. People. And animals. And buildings. And water. And crazy bananas. With so many things smashed together the world should be total chaos.’

Storm (10) er besatt av hvordan verden henger sammen og forsøker å forklare den for sine omgivelser. En dag kommer faren hennes hjem og sier at fordi livet er så kort ønsker han at hans yngre elskerinne skal flytte inn hos dem. Like etter at Storms mor motvillig går med på dette, blir både faren og elskerinnen hans påkjørt av en buss og drept. I kaoset som følger, bestemmer Storm seg for å lage et sett med regler for hvordan hun og moren kan være i verden og fortsette å leve side om side med døden.

Løperen og hesten er en komedie om hvordan vi forsøker å leve våre vanlige liv konfrontert med den umulige sannheten om størrelser som døden og atomer. Filmen ønsker også å vise hvordan historiefortelling, og det å lytte til historier, kan fungere som våpen i kampen mot den tilsynelatende meningsløsheten i våre korte liv.

Hiorthøy har selv erfaring som filmfotograf, og har mottatt mye skryt sitt arbeid bak kameraet i filmene Engelen og Som du ser meg, men har denne gangen satt sin lit til Øystein Mamen erfarne øyne (Mot naturen).

I hovedrollen finner vi den britiske skuespillerinnen Natalie Press, som imponerte stort i Pawel Pawlikowskis kritikerroste My Summer of Love. Andre medvirkende er Tindra Hillestad Pack, Pavle Heider og Ingrid Olava.

Løperen og hesten kommer på kino høsten 2016. Under kan du se en teaser til filmen.

*

*

Kilde: Arthaus