Jurassic Park IV har endelig fått en dato!

Ai, ai, ai. Svært oppløftende nyheter for en Jurassic Park-junkie som meg selv: Deadline.com rapporter at Universal endelig har satt en dato for den fjerde filmen i serien – 13. juni 2014.

Steven Spielbergs Jurassic Park (1993) er en av mine største og mest skjellsettende favorittfilmer gjennom alle tider. Les bare denne artikkelen. Jeg er så gjennomforelsket i hele trilogien og universet at jeg knapt har klart å tøyle tålmodigheten i de utallige utsettelsene siden siste film i serien, Jurassic Park 3, for hele 12 år siden (ja, det er så lenge). Det eneste plasteret på såret i perioden har vært Telltales glimrende eventyrspill Jurassic Park: The Game (2011). Ikke det samme som en ny film, men det klarte i hvert fall å stagge den foreløpige tørsten etter mer JP-materiale. Flere stemningstablåer fra jungler, regnskyller, tropevarme og snikende dinosaurmonstre. Jeg tror jeg kunne bodd på Isla Nublar om jeg fikk muligheten.

Nok om det. Jeg er blitt skuffet av Jurassic Park IV-nyheter så mange ganger i løpet av de siste 12 årene at jeg egentlig ikke tør å håpe ordentlig før et faktisk produksjons-crew er på plass og kameraene ruller. Men en dato er noe av det mer håndfaste vi har hatt på lenge.

Det er kanskje tvilsomt om Spielberg returnerer som regissør, selv om han nå har frigjort plass på kalenderen etter frafallet i Robopocalypse og Interstellar. Jeg er også usikker på Joe Johnston, selv om treeren var knakende god. Sannsynligheten er større for yngre talent. Manusforfatterne er i det minste bekreftet – Rick Jaffa og Amanda Silver (mest kjent for Rise of the Planet of the Apes). Betyr det at Rupert Wyatt er en aktuell regissør-kandidat? La spekulasjonene og ønskene begynne — gjerne i kommentarfeltet.

Mens vi venter, kan vi kose oss med relanseringen av Jurassic Park på kino — i postkonvertert 3D. Den har foreløpig norsk premiere 14. juni 2013. Med andre ord (nesten) nøyaktig et år før den fjerde filmen forhåpentligvis kommer. Kryss alle fingre og tær!