Jurassic Park IV har endelig fått en dato!

Ai, ai, ai. Svært oppløftende nyheter for en Jurassic Park-junkie som meg selv: Deadline.com rapporter at Universal endelig har satt en dato for den fjerde filmen i serien – 13. juni 2014.

Steven Spielbergs Jurassic Park (1993) er en av mine største og mest skjellsettende favorittfilmer gjennom alle tider. Les bare denne artikkelen. Jeg er så gjennomforelsket i hele trilogien og universet at jeg knapt har klart å tøyle tålmodigheten i de utallige utsettelsene siden siste film i serien, Jurassic Park 3, for hele 12 år siden (ja, det er så lenge). Det eneste plasteret på såret i perioden har vært Telltales glimrende eventyrspill Jurassic Park: The Game (2011). Ikke det samme som en ny film, men det klarte i hvert fall å stagge den foreløpige tørsten etter mer JP-materiale. Flere stemningstablåer fra jungler, regnskyller, tropevarme og snikende dinosaurmonstre. Jeg tror jeg kunne bodd på Isla Nublar om jeg fikk muligheten.

Nok om det. Jeg er blitt skuffet av Jurassic Park IV-nyheter så mange ganger i løpet av de siste 12 årene at jeg egentlig ikke tør å håpe ordentlig før et faktisk produksjons-crew er på plass og kameraene ruller. Men en dato er noe av det mer håndfaste vi har hatt på lenge.

Det er kanskje tvilsomt om Spielberg returnerer som regissør, selv om han nå har frigjort plass på kalenderen etter frafallet i Robopocalypse og Interstellar. Jeg er også usikker på Joe Johnston, selv om treeren var knakende god. Sannsynligheten er større for yngre talent. Manusforfatterne er i det minste bekreftet – Rick Jaffa og Amanda Silver (mest kjent for Rise of the Planet of the Apes). Betyr det at Rupert Wyatt er en aktuell regissør-kandidat? La spekulasjonene og ønskene begynne — gjerne i kommentarfeltet.

Mens vi venter, kan vi kose oss med relanseringen av Jurassic Park på kino — i postkonvertert 3D. Den har foreløpig norsk premiere 14. juni 2013. Med andre ord (nesten) nøyaktig et år før den fjerde filmen forhåpentligvis kommer. Kryss alle fingre og tær!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 15 kommentarer

 1. Øyvind sier:

  Gleder meg! Ikke helt enig i at treeren var så god – selv om den tross alt ikke var SÅ dårlig ved andre gjensyn. For meg var det nok castinga som ødela en del. Håper virkelig at fireren blir bra, og det er lov å håpe med slike manusforfattere. (Synes Rise of the Planet of The Apes var knallbra!). Men hvordan i all verden skal de rekke release allerede sommeren neste år, når de ikke engang vet hvem som blir regissør?! Akkurat den datoen tar jeg med en klype salt…

 2. Jeg har ikke mye å utsette på JP3 annet enn at den var litt kort (92 minutter med rulletekst). Den hadde liksom enda en akt inne. Ellers er den en utrolig tight adventure/cliffhanger-film av den gamle sorten. Hadde ingen problemer med castingen.

  Men det er et godt spørsmål vdr. den dårlige tiden. Man skal være ganske kjapp i svingene for å få den ut til Universals planlagte dato. Supereffektive Spielberg kunne klart det, men usikker på andre. Og vil det gå på bekostning av filmens kvalitet?

 3. Lars Klevberg sier:

  Var 3ërn der den uberteite turnesekvensen var eller var det i 2ërn?

  Uansett den scenen shut it all Down for me hva angikk Jurassic universet.

 4. «Turnsekvensen» er fra toeren (THE LOST WORLD). Enig i at den var litt teit og påklistret, men ellers synes jeg faktisk filmen er undervurdert. Den har noen helt fantastiske action-tablåer jeg knapt har sett maken til før eller siden, som f.eks. stup/campingvogn-sekvensen. Rivaliserer INDIANA JONES i sitrende kinetikk.

 5. Lars klevberg sier:

  Den stup scenen er sinnsykt bra laget, ja! Skikkelig cinema right there!

 6. Fru ekkel sier:

  Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Ventet lenge på dette!! Nå har jeg bare to ønsker igjen: Haisommer 5(dere tror jeg tuller, men jeg gjør ikke det) og Cloverfield, The beginning.

  Seriøst. Dødskul nyhet! Hååååper!!

 7. Anders Utsigt sier:

  Hadde et JP-maraton forleden etter innkjøp av trilogien på Blu-Ray og det var et hjertelig gjensyn. Synes faktisk JP3 totalt sett trumfer The Lost World, selv om TLW inneholder den ekstremt nervepirrende stup-scenen som dere nevner. Riktig nok når ingen av oppfølgerne opp til originalen, men de er begge fornøyelige filmer. Hvis 3D-konverteringen av den originale JP er av høy nok kvalitet blir det definitivt et kinobesøk, samtidig som det forhåpentligvis holder de verste dinosaurabstinensene i sjakk en stund til.

 8. Vidar Olsen sier:

  Hmm, nå fikk jeg faktisk lyst å se toern og treern igjen, hadde liksom avskrevet de. Kanskje best å se de med åpent sinn og ikke sammenlikne for mye med enern, som er helt fantastisk.

 9. Shoaib Khan sier:

  Alltid likt JP trilogien. Gode nyheter ang dato for oppfølgeren, men holder ikke pusten.

  Så lenge Jeff Goldblum blir hjemme, så har jeg trua på prosjektet (selv om jeg føler for å banne i kirka og si at jeg ikke syntes han var så ille i The Lost World). Håper på en fin kombinasjon mellom flere klaustrofobiske scener fra den tettvokste jungelen og storslagne scener fra det mer åpne landskapet. Og, det er vel lov til å håpe på et knakende godt manus, og dermed et godt utgangspunkt for en ny trilogi!?

 10. Jonas Heitmann sier:

  Jeff Goldblum var jo noe av det som gjorde den første filmen utrolig god for min del, godt stykke skuespill akkurat der!
  Ellers så setter jeg også The Lost World over JP3, i bunn og grunn fordi at jeg synes JP3 gikk veldig sakte frem og hadde et helt latterlig dårlig plot.

 11. Må si meg enig med Jonas her. Goldblum er en av mine favorittskuespillere, og JP (og delvis også THE LOST WORLD) er jo en tour-de-force av hans virkelige store styrke — den realistiske, lett distré, stream-of-consciousness-aktige spillestilen.

 12. Øyvind sier:

  Juni 2013 kom og gikk… nå er vel denne filmen helt i det blå igjen? IMDB sier 2015, men veldig lite detaljer ellers, så jeg tviler på at vi ser noe til denne allerede neste år. Noen andre som har hørt noe nytt om JP4?

 13. Øyvind sier:

  Mente såklart juni 2014 :)

 14. Eirik sier:

  Jurassic World, 12 juni 2015. Innspillingen er nettop avsluttet.

  http://www.imdb.com/title/tt0369610/

 15. Øyvind sier:

  Ok, takker for info :) Ser at regissør-valget gir grunn til å håpe på en bra oppfølger! Så lenge manuset har blitt bra nok da…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>