Tilbake til legendariske Isla Nublar i Jurassic Park IV

Fra og med premieredatoen 14. juni kan norske dinosaur-entusiaster glede seg over et gjensyn med Jurassic Park, når Steven Spielbergs øgleklassiker vender buldrende tilbake i 3D. Men ganske nøyaktig ett år senere – om lanseringsdatoen i juni 2014 holder seg – kommer et nytt kapittel i serien, og mye tyder nå på at filmskaperne vender tilbake til åstedet fra originalen.

Colin Trevorrow, regissøren for Jurassic Park IV, twitret nemlig for kort tid siden et ferskt bilde fra den fiktive øya Isla Nublar, som utgjorde «location» under den første Jurassic Park-innspillingen. I filmen ligger øya på vestkysten av Costa Rica, ikke så langt unna Isla Sorna, der oppfølgerne utspilte seg.

At man nå vender tilbake til den opprinnelige øya åpner opp for en del spekulasjoner om handlingen. Hvorfor vender man tilbake til utgangspunktet? Hva vil foregå der? Her er det bare å begynne å gruble for fansen, mens man venter i spenning. Slik det ser ut nå er det ikke usannsynlig at lanseringsdatoen for Jurassic Park IV blir forskjøvet – lite ser ut til å være på plass ennå, inkludert skuespillerne.