Joachim Triers Louder Than Bombs er utsatt – hva nå?

I mai ble det klart at Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg var ombord som skuespillere på Joachim Triers amerikanske debut, familiedramaet Louder Than Bombs. I sommer annonserte NFI at de hadde ville gi 13.300.000 i produksjonstilskudd til filmen, og alt så ut til å være klart for innspillingen, som skulle starte 25. september.

Men nå skal filmen altså være utsatt, ettersom de økonomiske rammebetingelsene – til de flestes store overraskelse – ennå ikke er helt på plass. I en kort pressemelding, som har vært gjengitt i flere medier i dag, skriver produksjonsselskapet Motlys:

Vi klarte dessverre ikke i tide å fullfinansiere filmen slik vi hadde trodd, og velger derfor å avslutte det pågående forarbeidet i New York. Vi er lei oss for at vi kom til denne konklusjonen så nær opptaksstart og beklager dette overfor regissør, skuespillere, og alle andre involverte.

Samtidig understreker selskapet at filmen fortsatt imøteses med stor interesse fra flere hold, og at alle involverte håper at produksjonen er på beina innen kort tid. Det skumle med slike utsettelser er at skuespillerne kan forsvinne fra filmen, ettersom de kan være forpliktet til andre prosjekter som kolliderer med en ny innspillingsperiode. Til Comoyo Filter forteller Joachim Trier at han nå vil skrive på et annet prosjekt i mellomtiden, og det er rimelig å tro at dette er en norsk spillefilm under utvikling. Imidlertid understreker regissøren at han håper på å kunne returnere til Louder Than Bombs så snart som mulig.

Montages – og våre lesere vet vi – er som kjent store tilhengere av Joachim Trier, og vi krysser naturligvis armer og bein og fingre og tær for at denne kjedelige floken løser seg.