Howard Shore er i dialog med Amazon Prime om å komponere musikken til The Lord of the Rings-serien

Selv om Peter Jackson, som står bak Ringenes herre– og Hobbiten-trilogiene, har takket nei til å bli involvert i Amazon Prime sin rekorddyre TV-serie fra J.R.R. Tolkiens Midgard-univers, The Lord of the Rings (2022), har valget om å gjenbruke New Zealand som location allerede skapt en tydelig forbindelse til disse adaptasjonene. Nå er det også mulig at komponist Howard Shore blir involvert.

Kanadiske Shore (som ellers er best kjent for sitt livslange samarbeid med David Cronenberg) vant hele tre Oscar-priser for sine ekstraordinære bidrag til Ringenes herre-trilogien, og nå rapporterer Deadline at Amazon Prime ønsker å involvere ham som komponist for The Lord of the Rings-serien.

Etter den stusselige Hobbiten-trilogien, er det på alle måter viktig at Tolkiens fiksjonsunivers rebootes på en inspirert måte, men når sant skal sies er det nesten merkelig å forestille seg musikk fra noen andre enn Shore – han er virkelig «lyden av Midgard». Det synes åpenbart også det kreative teamet hos Amazon, forutsatt at ryktene stemmer.

Den nye serien vil basere seg på Tolkiens Silmarillion, der fortellingene foregår tusener av år før tidevervet i Hobbiten– og Ringenes herre-trilogiene.

Den første sesongens budsjett er på svimlende $465 millioner dollar, så det er ikke uten forventninger vi benker oss ned foran TV-skjermene neste høst, nærmere bestemt 2. september.