Groteske stillbilder fra Django Unchained

For halvannen uke siden ble Quentin Tarantinos Django Unchained endelig vist for et knippe amerikanske og britiske kritikere, og responsen har sålangt vært overveiende positiv – kremtoppet med et knippe Golden Globe-nominasjoner.

Av anmeldelsene har det fremkommet at Tarantino, som er kjent for sin stiliserte vold, ikke sparer på kruttet i denne omgang, i en slik grad at Django Unchained eksplisitt «avbefales» for de som har problemer med blodsutgytelse og innvoller på film. Dette bekreftes av stillbildene nedenfor, som nettopp har lekket ut på nettet.

Særlig oppmuntret er jeg av pålitelige og ofte strenge Peter Bradshaws anmeldelse, som døper Tarantinos åttende film til et mesterverk, hvorpå han gir den fem av fem stjerner:

Django Unchained also has the pure, almost meaningless excitement which I found sorely lacking in Tarantino’s previous film, Inglourious Basterds, with its misfiring spaghetti-Nazi trope and boring plot. I can only say Django delivers, wholesale, that particular narcotic and delirious pleasure that Tarantino still knows how to confect in the cinema, something to do with the manipulation of surfaces. It’s as unwholesome, deplorable and delicious as a forbidden cigarette.

Vi legger ved en spoiler-advarsel, da bildene kan røpe i overkant mye for dem som ønsker seg et mest mulig jomfruelig møte med Django Unchained.