Godt valg: Léa Seydoux blir James Bonds nye femme fatale i Sam Mendes’ foreløpig tittelløse Bond 24

Léa Seydoux som femme fatale mot Daniel Craigs James Bond? Tja, hvorfor ikke. Det kan være en sunn forandring å bruke en Gullpalme-vinnende skuespiller som såkalt «Bond-dame».

Det er britiske Daily Mail og deres vanligvis presise filmjournalist Baz Bamigboye som rapporterer at Seydoux – som det tidligere har svirret rykter om at kurtiseres av Bond-produsentene – nå er klar for den sentrale kvinnelige rollen i Bond 24, kodenavnet som neste James Bond-film går under inntil videre.

Sam Mendes returnerer til regispakene, etter den kommersielle suksessen med Skyfall (2012), og filmen forventes å gå i opptak i desember. Bamigboye skriver at Seydoux vil møte de andre skuespillerne – garantert bestående av det nåværende ensemblet, Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw og Naomie Harris – i slutten av november for leseprøver.

La oss håpe nyheten bekreftes offisielt, og at manuset til Bond 24 gir Seydoux noen reelle dramatiske utfordringer i møte med 007 – slik at vi kanskje kan få et nytt minneverdig Bond-ikon. Dem har det vært langt mellom i Craig-æraen.