Flåklypa står overfor voldsomme naturkrefter i første trailer til Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

Solan, Ludvig og Reodor Felgen skal ringe julen inn i den helaftens dukkefilmen Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa. I filmens første trailer, som ble sluppet i dag, får vi en smakebit på Kjell Aukrusts folkekjære karakterer. De møter på massive naturkrefter – forårsaket av intet annet enn Felgens hjemmesnekra snøkanon. 

Solan, Ludvig og Reodor Felgen er tilbake. Det nærmer seg jul, og det Ludvig ønsker seg mest av alt er snø. Men når Reodor lager verdens kraftigste snøkanon, og den havner i hendene på Flåklyparedaktør Frimand Pløsen som mest av alt i hele verden ønsker seg ny snørekord, da må Solan og Ludvig ordne opp. Alene. Reodor er forsvunnet, og ute raser en stadig verre snøstorm. For å tukle med naturen, det er farlig det.Nordisk Film

I tillegg til skumle naturkrefter byr traileren på en nostalgisk gjenforening med karakterene de fleste av oss ble kjent med i Ivo Caprinos mesterverk Flåklypa Grand Prix. Dukkeanimasjonen er noe mer plastisk og finpolert enn Caprinos, men i det store og hele er det godt å se at Solan, Ludvig og Felgen returnerer i noenlunde gjenkjennelig stil.

Solan, Ludvig og Felgen tar seg en lakrisbåt i Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix»
Solan, Ludvig og Felgen tar seg en lakrisbåt i Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix»

Filmen er basert på boka Solan og Ludvigs jul av Harald Sommerin Simonnæs, og er regissert av Rasmus A. Sivertsen (Pelle Politibil går i vannet;Kurt blir grusom). Det er Maipo Film som har produsert filmen i tett samarbeid med Aukruststiftelsen, samt Qvisten Animation, som regnes å være det ledende animasjonsstudioet i Skandinavia.

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa får premiere 8.november. Se den ferske traileren til filmen her. 

23