TIFF 2017

Filmprat: En samtale med regissør Solveig Melkeraaen om Tungeskjærerne

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissøren Solveig Melkeraaen, som snakker om sin nye dokumentarfilm Tungeskjærerne med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Tungeskjærerne er åpningsfilmen på årets festival; en dokumentarfilm for barn, som forteller historien om hvordan 9 år gamle Ylva fra Oslo reiser til besteforeldrene i Øksnes og lærer seg å skjære torsketunger i skreisesongen.

I samtalen nedenfor forteller Solveig Melkeraaen om arbeidet med filmen, og hvordan Tungeskjærerne skildrer en tradisjon som regissøren selv deltok i da hun vokste opp i Øksnes. Melkeraaen diskuterer også hvorfor hun valgte å fortelle filmen fra barnets perspektiv og hvorfor filmen også retter seg mot et ungt publikum.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

«Tungeskjærerne»

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Mads sier:

    Flott med disse. Denne type samtaler med filmskapere i Norge har vi alt for lite av. Erik Poppe på Dagsrevyen er ikke helt det samme liksom..

    Har et lite ønske om at dere tar dette «formatet» over til Filmfrelst. Vet at dere har gjort det et par ganger tidligere. Dere har jo base i Oslo så burde ikke være noe problem å få folk inn i studioet.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>