Filmprat: En samtale med regissør Solveig Melkeraaen om Tungeskjærerne

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissøren Solveig Melkeraaen, som snakker om sin nye dokumentarfilm Tungeskjærerne med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Tungeskjærerne er åpningsfilmen på årets festival; en dokumentarfilm for barn, som forteller historien om hvordan 9 år gamle Ylva fra Oslo reiser til besteforeldrene i Øksnes og lærer seg å skjære torsketunger i skreisesongen.

I samtalen nedenfor forteller Solveig Melkeraaen om arbeidet med filmen, og hvordan Tungeskjærerne skildrer en tradisjon som regissøren selv deltok i da hun vokste opp i Øksnes. Melkeraaen diskuterer også hvorfor hun valgte å fortelle filmen fra barnets perspektiv og hvorfor filmen også retter seg mot et ungt publikum.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

«Tungeskjærerne»