- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Solveig Melkeraaen om Tungeskjærerne

Av , 19. januar 2017 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissøren Solveig Melkeraaen [2], som snakker om sin nye dokumentarfilm Tungeskjærerne [3] med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Tungeskjærerne er åpningsfilmen på årets festival; en dokumentarfilm for barn, som forteller historien om hvordan 9 år gamle Ylva fra Oslo reiser til besteforeldrene i Øksnes og lærer seg å skjære torsketunger i skreisesongen.

I samtalen nedenfor forteller Solveig Melkeraaen om arbeidet med filmen, og hvordan Tungeskjærerne skildrer en tradisjon som regissøren selv deltok i da hun vokste opp i Øksnes. Melkeraaen diskuterer også hvorfor hun valgte å fortelle filmen fra barnets perspektiv og hvorfor filmen også retter seg mot et ungt publikum.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

[4]

«Tungeskjærerne»


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-solveig-melkeraaen-om-tungeskjaererne/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Solveig Melkeraaen: http://montages.no/filmfolk/solveig-melkeraaen/

[3] Tungeskjærerne: http://montages.no/film/tungeskjaererne/

[4] Image: http://montages.no/files/2017/01/ltsxiue1.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.