Filmprat: En samtale med regissør Gabriel Mascaro om Neon Bull

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2016: I årets siste Filmprat fra Tromsø møter Montages-redaktør Karsten Meinich den brasilianske regissøren Gabriel Mascaro, som besøker festivalen med sin film Neon Bull.

Mascaro har høstet strålende kritikker for Neon Bull, som hadde premiere i Venezia i fjor. «Mascaro has unearthed the subtle ingredients of Brazilian identity by peering beyond its mainstream images,» skriver IndieWire, og Variety følger opp: «Neon Bull exudes hormones from every pore, sure to seduce many.» Det er lett å si seg enig – filmen er fremragende – og vil heldigvis få kinolansering i Norge, distribuert av Arthaus med premiere i oktober 2016.

I intervjuet nedenfor snakker Gabriel Mascaro blant annet om sin visuelle tilnærming, hvordan han forsøker å skape et filmatisk uttrykk for motsetningene i sine motiver (støv/parfyme, stillstand/bevegelse, dyr/menneske), og på hvilken måte han lyktes med å overbevise skuespillerne sine om å gjennomføre flere ambisiøse og teknisk krevende sexscener.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

«Neon Bull» - plakat