Neill Blomkamps egendesignede skisser til en ny «Alien»-film.

En ny Alien-film er på vei – med District 9-regissør Neill Blomkamp bak spakene

Alien-serien vil få enda et nytt kapittel: Neill Blomkamp (District 9) har nå kunngjort at hans neste film blir en ny Alien – basert på hans egen idé og designpitch.

Selv om prosjektet ennå er i en svært tidlig fase – Blomkamp annonserte nyheten i form av en enkel liten bildepublisering på Instagram; studioet 20th Century Fox bekreftet så til Variety noen timer senere – kan man allerede si at det har fått en uvanlig fødsel.

Tidlig i januar gikk Neill Blomkamp overraskende nok ut på sosiale medier med en rekke av sine egne, uoffisielle designskisser til en ny Alien-film – som han hadde puslet med sånn «på egenhånd». Ideene hadde riktignok blitt presentert hos Fox, men Blomkamp la ut skissene på nettet fordi han ikke regnet med å lage sin egen Alien-film i nær fremtid. For en drøy uke siden endret dette seg noe, da Blomkamp sa følgende, i et intervju med Uproxx:

Basically, what happened was, when [my next film] Chappie got heavily into post-production, I could take my foot off the gas a bit. I was thinking about what I wanted to do next and I’ve been wanting to make an Alien film for like years and years. […] Speaking to Sigourney Weaver, when we were doing Chappie, she set off a bunch of thoughts in my head — I had come up with an idea that didn’t have Sigourney, it was a different idea. But I spent all of the shooting time with her, it was like, holy shit, that could actually be really interesting. When I came back to Vancouver, I had an entire year to work on Chappie. And when I wasn’t needed in the edit, I could think about Alien. So, I basically developed an entire movie and I did all of this artwork as well.

Skisse fra Blomkamps «Alien»-design.
Skisse fra Blomkamps «Alien»-design.

Og selv om Blomkamp i intervjuet over også uttrykker sin skepsis til å lage film på Hollywoods premisser («I’m the problem. Fox, they would make it. Like, tomorrow. They would make it.»), virker det som eventuelle tilbakeholdenheter fra Blomkamps side nå er overstått. Men hva så med Prometheus 2? Frykt ikke. Variety skriver i sin sak at Fox anser Blomkamps film som separat fra oppfølgeren til Ridley Scotts polariserende, men kommersielt innbringende Alien-prequel. (I fjor ble en premieredato i 2016 annonsert for Prometheus 2, men foreløpig er ingen ytterligere offentliggjøringer sluppet.)

Uansett – alt tyder på at Blomkamp har særegne ideer til både design og historie, og om hans Alien-film nå settes i produksjon tyder skissene (se toppbildet) på at både Sigourney Weaver og Michael Biehn kan være ventet å returnere til universet.

Hva tenker dere? Vil Blomkamp bety en revitalisering for Alien-serien? Var skuffelsen med Elysium en indikator på at Blomkamp ikke har «det helt store» i seg? Kjør debatt.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. For en crazy ALIEN-fanboy som undertegnede ønsker jeg velkommen et nytt tilskudd til universet med åpne armer. Blomkamp er også et interessant valg (den litt skuffende ELYSIUM får vike for den glimrende DISTRICT 9 i dette tilfellet).

  MEN…jeg frykter at hele prosjektet kan bli en kuriositet hvis det virkelig settes ut i live. Ikke bare på grunn av design-skissene, som virker litt snodige og campy, men også de narrative hullene som vil oppstå i ALIEN-universets tidslinje.

  Nerdetid:

  Denne filmen vil ikke kollidere med PROMETHEUS på noen som helst måte, ettersom PROM er en forløper til ALIEN. Men hvis Weaver skal returnere i sin nåværende alder (og ikke som CGI-figur), må handlingen utspille seg etter slutten i ALIEN: RESSURECTION, der hun ankommer jorden som klone. Da er det umulig for Hicks (Biehn) å returnere, ettersom han som kjent dør i cryotuben i 3’eren. Eventuelt må de gjøre som i det skuffende dataspillet ALIENS: COLONIAL MARINES, der han overlever, men byttes ut med et annet lik i tidsrommet mellom ALIENS og ALIEN 3. Men selv det gir ikke mening, for hvordan kan Hicks overleve de 200+ årene som forløper seg mellom ALIENS og ALIEN: RESSURECTION? La oss si at han blir flyttet til en annen cryotube. Kan man bli liggende der så lenge? Og hvorfor eldes han da? (Biehn er som kjent 30 år eldre siden sist han gestaltet rollen!).

  Jeg kan ikke komme på NOE scenario som rettferdiggjør BÅDE Ripley og Hicks i 60-årsalderen og i samkvem, innenfor de eksisterende rammene. Dermed har jeg en følelse av at Blomkamp og Fox blåser litt i både ALIEN 3 og ALIEN: RESSURECTION her, og at dette blir et frittstående prosjekt uten tilknytning til franchisens tidslinjer – evt. som en alternativ tidslinje etter ALIENS. Så får man prøve å akseptere den for det det er. Vanskelig for en kontinuitets-junkie som meg. :)

 2. Tobias Strøm-Blakstad sier:

  Blomkamp har en «hit» og en «miss», men selv med femti prosents suksessrate tror jeg sør afrikaneren er rett mann for prosjektet. Hans skitne estetikk, øye for de små fremtidsdetaljene og besettelse for Cronenbergiansk kroppshorror passer det ufyselige Alien-universet. Ideen om Weaver inne i en slags Xenomorph-drakt er jo spinnvill, men på en merkelig måte også et helt naturlig neste steg. Litt mer redd for at han som actionregissør ikke duger. Det var helt umulig å orientere seg i Elysiums mange kaotiske nærkampscener.

  Hagas interessante innvendinger kan alltids fikses med tidsmaskiner, cryotubes eller andre moderne innretninger. Regner med at Blomkamp har en plan for kronologien.

  Uansett, så lenge Damon Lindelof holder seg langt unna manus, er dette prosjektet flyttet veldig høyt opp på forventningslista. Nyheten skal feires med å se den undervurderte Alien 3 på nytt.

 3. Eirik sier:

  Har ikke sett Elysium, men hørt at den har megastore plot hull. Og er Blomkamp en sånn regissør som ikke kan lage skikkelig action, men bare kaotisk green screen smørje?

  Det er lenge siden jeg har besøkt Alien universet i form av film nr 3 + 4. Når Scott og Camerons filmer er på tv, er det dog umulig og ikke kikke, beundre, og drømme.

  Fincher har vel selv uttalt at han hater Alien 3, men det skal sies at han ikke var førstevalget på regien, kom vel inn i et kaos uten like av en produksjon hos Fox, hvor bla Vincent Ward trakk seg om jeg husker rigtig. Jeg synes ikke den passer inn i universet den spiller seg ut i. Skrekk, cyberpunk, de grandiose sci – fi tablåer, skarp action, den mangler mange ting. Jeunets film, nr 4, etterlot meg ganske likegyldig den gang jeg så den på kino. Vet ikke riktig om jeg bryr meg så mye om en gjenvisitt.

  Tenk nytt! Ikke la det bli en nostalgi kompott. Sigourney Weaver er hvor gammel? 65 år. Betyr intet, men tegningene ser unektelig litt «campy» ut som Thor Joachim påpeker. Litt fan art faktisk.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>