Eivind Landsvik til Cannes med Tits – se de første bildene fra kortfilmen

Cannes 2023: Eivind Landsvik, som lenge har vært en av landets mest lovende regissører, er valgt ut til å delta i Cannes-festivalens kortfilmkonkurranse med Tits.

Frem til i kveld har ikke årets Cannes-lineup inkludert noen norske filmer – eller filmer av norske regissører – men da festivalen annonserte årets kortfilmprogrammer i kveld, fikk pipa en annen lyd. For Eivind Landsvik, som tidligere står bak en rekke fremragende musikkvideoer og den prisbelønte kortfilmen Sofia, en sommer (som Montages hyllet i denne podkasten), skal vise sin nye film Tits i Cannes’ prestisjetunge hovedkonkurranse for kortfilm.

Det blir en unik mulighet for Landsvik til å vise sitt talent for en internasjonal bransje. Alle de tidligere arbeidene hans bærer preg av et grundig filmspråklig arbeid, utsøkt estetisk smak og en teft for å måle pulsen på unge mennesker i brytningsfaser. «Dette er alt jeg drømmer om, det finnes ikke noe større», forteller en åpenbart målløs Landsvik til Montages over telefon i kveld. (Vi skal møte ham for en lengre prat senere i uken.)

På Landsviks egen hjemmeside presenteres fortellingen i Tits slik: «Following an unpleasant run in at the beach, teenagers Oscar and Iben are left behind by their friends. When one of them makes a friendly gesture, they experience what might be the beginning of an unexpected relationship.»

Eivind Landsvik.

Et annen, ung norsk filmskaper Montages for lengst har notert seg er Marlene Emilie Lyngstad, som for tiden studerer ved den danske filmskolen i København. Hennes eksamensfilm, Norwegian Offspring, er valgt ut til La Cinef-seksjonen, blant mer enn to tusen innsendte verk fra filmutdanninger over hele verden.

Montages gleder seg stort til å se begge filmene på stort lerret i Cannes, om bare noen få uker. Nedenfor kan du se de første bildene fra Tits.