David Cronenberg har skrevet tre nye manus

Det begynner å bli lenge siden den kanadiske mesterregissøren David Cronenberg hadde premiere på sin forrige film i Cannes, Maps to the Stars (som vi mente var hans beste på mange år). Nå avslører han at hele tre prosjekter er i utvikling.

Ifølge bransjebladet Variety er dreier det seg om to spillefilmer og en TV-serie, og de er langt forbi idéplanet, for manusene er etter sigende ferdigskrevet. Det er bare å krysse fingrene – og tarmene inni magen – for at en av verdens fremste nålevende regissører – blodprinsen av mørk body horror – får muligheten til å regissere manuskriptene med budsjettene han trenger. Cronenberg har sjelden vært en kilde til raske penger for studioene, men karrieren hans rommer forbausende mange filmer som stadig vekk oppsøkes og dyrkes av cinefile over hele verden. Hvis noen gir ham støtten og tilliten han så åpenbart har gjort seg fortjent til, er det å anse som en investering for filmhistorien (og TV-historien, for den saks skyld).

For en stund tilbake verserte det rykter om at Cronenberg var i dialog med Netflix, men det er uvisst om dette var en realitet. I fjor gjestet Cronenberg filmfestivalen i Venezia for å avvikle verdenspremieren på den restaurerte og usensurerte versjonen av Crash, som Montages kåret til 1990-tallets 9. beste film. Vi var ikke mindre imponerte da vi så filmen i blankpolert prakt, for å si det mildt (lytt til vår podkast).

Cronenberg har for øvrig nylig bidratt som skuespiller i TV-serien Star Trek: Discovery.