Antennelig mellom stjernene i nye trailere til David Cronenbergs Cannes-aktuelle Maps to the Stars

De to første trailerne til David Cronenbergs nye film Maps to the Stars har nå lekket ut – i forkant av Cannes-festivalen, der filmen høyst sannsynlig får sin premiere. Videokvaliteten på den første er ikke 100%, men selv i uoffisiell versjon gir denne montasjen en gnistrende smakebit på hva mester Cronenberg har i ermet for oss i år. Den offisielle franske traileren er dog i full HD, og drøy til beinet.

Der Cronenberg i 2012 tok oss med på en dystopisk limousin-ferd gjennom New York i Don DeLillo-adaptasjonen Cosmopolis, navigerer han i Maps to the Stars etter Los Angeles’ urbane strukturer, og etter disse trailerne å dømme ser filmene ut til å bære flere fellestrekk. Robert Pattinsons nærvær i rollebesetningen er kanskje det mest opplagte, mens den uironiske dramatiske intensiteten og den klaustrofobiske innrammingen av figurene i lukkede rom er andre spor.

Etter å ha sett Maps to the Stars-trailerne et knippe ganger, ser man tydelige paralleller til David Lynchs Mulholland Drive (2001), i portrettet av Hollywood og desperasjonen som oppstår rundt ufullendte ambisjoner. Man kan også myse seg frem til en slags hevnfortelling i plottet, der rollefigurene til både Mia Wasikowska og Julianne Moore ser ut til å bære på mer enn bare ett problematisk minne om sine foreldre. Flammemotivet styrkes dessuten i den første traileren, med Cronenbergs effektive bruk av sin kanadiske landskvinne Scarlett Janes sang «Burning Up», som gir en presis og drivende stemning til bildene.

Montages har kontinuerlig høye forventninger til Cronenbergs produksjon, og Maps to the Stars ble ikke noe mindre etterlengtet her i gården av disse smakebitene. Se trailerne her:Exclu : la première bande-annonce de «Maps to… by Telerama_BA