Claire Denis lager engelskspråklig science fiction, ført i pennen av Zadie Smith

Montages er store fans av den franske regissøren Claire Denis, og har lenge ventet i spenning på hva som blir hennes neste prosjekt. I går ble det offentliggjort at Denis forbereder sin første engelskspråklige film, og at denne er en science fiction.

Som om ikke utgangspunktet er spennende nok i seg selv, er prosjektet et samarbeid med forfatteren Zadie Smith («Hvite tenner»), som skal skrive manuskriptet sammen med Denis og sin ektemann Nick Laird. Foreløpig er det ikke avslørt noe om handlingen, bortsett fra at den utspiller seg i verdensrommet, et sted bak solsystemet, som ifølge Screen beskrives som «a future that seems like the present». Det er altså snakk om en science fiction-film i samme sjikt som eksempelvis Sunshine, Interstellar og Ridley Scotts kommende The Martian.

I tillegg til Smith, vil Denis også samarbeide med den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson, som er kjent for å arbeide med «kosmologiske» motiver som sorte hull. De to stemmene har allerede krysset hverandre, under arbeidet med en kortfilm i fjor – en slags skisse til den kommende spillefilmen. Musikken vil komponeres av Stuart Staples fra Tindersticks, som har tonesatt Denis’ univers siden 90-tallet.

Filmen, som ennå står uten tittel, skal produseres av Oliver Dungey (Frøken Julie), Laurence Clerc og Olivier Thery Lapiney fra Alcatraz Films, samt Claudia Steffen og Christoph Friedel fra Pandora Filmproduktion. Dungey er entusiastisk overfor Screen:

I am delighted that Claire has been tempted to cross the channel and make a film in English; she is one of the greats of contemporary cinema and she’s assembled a quite extraordinary team to make exactly the kind of ambitious film that audiences cherish – completely original, genuinely pushing the boundaries of art and science and, above all, extremely entertaining.

Filmen forventes å gå i opptak mot slutten av 2015 eller like over nyttår. Her kan du se kortfilmen Denis har laget i samarbeid med Eliasson: