Christopher Nolan bringer fotografen Hoyte van Hoytema ombord på Interstellar

Christopher Nolans neste film Interstellar har fått fotograf – og til vår store glede har Nolan valgt, ifølge The Film Stage, å samarbeide med Hoyte van Hoytema.

Som noen kanskje har fått med seg, er Nolans faste fotograf frem til nå, Walter Pfister, i gang med sin egen regikarriere. Derfor har det vært knyttet stor spenning opp mot hvilken ny visuell samarbeidspartner Nolan kom til å velge seg, i første omgang for Interstellar, men sannsyligvis også i hele den neste fasen av sin filmografi.

Hoyte van Hoytema har her i Skandinavia vært en anerkjent fotograf i årevis, og de norske filmene Svidd neger (2003) og Salto, salmiakk og kaffe (2004) er blant produksjonene han gjorde før gjennombruddet kom med TV-serien Lasermannen (2005) og ikke minst Tomas Alfredsons mesterlige vampyroppvekstskildring La den rette komme inn (2008).

David O. Russells The Fighter (2010) var Hoytemas første Hollywood-produksjon, senere etterfulgt av hans arbeid på Alfredsons engelskspråklige debut Muldvarpen og i løpet av 2013 Spike Jonzes nye film Her. Så Hollywood har hatt Hoyte van Hoytema på radaren lenge, men spranget opp til å gjøre en gigantisk science fiction-film med Christopher Nolan er betydelig.

Vi gleder oss stort over denne nyheten, også med tanke på Nolans videre utvikling, og ser enda et hakk mer frem mot premieren på Interstellar i november 2014.