Trailer

Ny trailer til Christopher Nolans Interstellar viser glimt av storhet – hva venter så i horisonten?

Christopher Nolans episke sci-fi Interstellar har premiere i november, og er en av filmene vi knytter størst forventninger til i år. En ny trailer er nå sluppet (etter først å ha blitt vist på Comic-Con), og byr på noen nye glimt av hva vi kan vente oss fra filmen.

Den første traileren, som vi skrev om da den kom før sommeren, presenterte noe av visualiteten og feelingen i Interstellar på en intim måte, samtidig som den antydet de mer episke sekvensene gjennom noen få utvalgte effektbilder. I denne nye traileren repeteres skuffende mye av det samme som ble etablert i den forrige, og fordi musikkbruken og patosen er undertrykt enda et hakk her, føles dette klippet mindre effektfullt. Less is… less, på en måte.

Når det er sagt, har vi ingen tvil om bredden i Nolans ambisjoner med Interstellar, og det føles mest sannsynlig at de markedsføringsansvarlige rett og slett holder tilbake så mye de kan, så lenge de kan. Men det betyr at trailerne blir stående å antyde på repetisjon, som om de nærmest tripper etter å få vise oss bilder og sekvenser vi skal få hakeslepp av, uten å få lov av sjefen. Dog skal det sies at det helt på slutten av denne nye traileren flekses med et par imponerende outer space-bilder, og jeg tipper vi har mer av den slags i vente.

Så uten at disse innvendingene nødvendigvis signaliserer noe negativt om selve filmen, føles disse to trailerne samlet sett som smakebiter det nesten er irriterende å forholde seg til. Med bare tre måneder igjen til premieren på Interstellar, ville det ha vært langt mer interessant å få sette de filminteresserte tenna sine i noe mer omfangsrikt. Noe vi aldri helt har sett før.

Men det er kanskje sommervarmen og inflasjonen i filmisk gigantomani som gjør oss bortskjemte. Jeg gleder meg uansett ikke noe mindre til Interstellar, jeg er bare lei av å vente – i selskap av litt uforløste trailere som dette.

*

Interstellar Interstellar Interstellar Interstellar

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Robin sier:

  Ikke uenig i at traileren kunne vært satt sammen på en mer tilfredsstillende måte, men vi ser jo helt sykt mange vakre bilder på ca to minutter. Hvor mye skal vi se før vi er fornøyd?

  Vi får se glimt av et sorte hull og dens effekt på omkringliggende materie (accretion disks), glimt av en realistisk romferge som tar av (ligner veldig på Apollo 11) og som slipper undersiden av flykroppen over atmosfæren, vitenskapelig gjennomtenkt warpship design på et annet romfartøy, et ormehull som bøyer lys, tid og rom (Einstein ringene), en robot sak som ikke ligner på noe annet vi har sett før, kryokammer, en is-planet med en enorm tsunami? og noen raske glimt av to planter som møtes? Ikke sikker på hva det var. Ellers har vi sett Cooper og familien jage en drone som flyr lavt over et vakkert landskap, storslåtte støvstormer som minner om de vi kjenner fra den store depresjonen på 1930-tallet, osv osv.

  Ellers er musikken fra denne traileren heller ikke fra Zimmer. Sporet er fra Confidential Music – «View from The Voyager».

 2. Lars Klevberg sier:

  Godt oppsummert, Robin. Ser ut som samarbeidet mellom Nolan og Hoyte Van Hoytema har fungert utmerket. Det blir spennende å høre hva han sier selv om å bytte fotograf. Åpningsbildet er jo som et maleri fra Renessansen. Kjipt for Phister som valgte den ekstremt dårlige Transcendence. I et intervju sa Phister at han skjønte med en gang at samarbeidet med Nolan var over idet han sa han skulle satse på regi. Men vi har jo lov å håpe på en fremtidig reunion.

  Traileren skjuler fortsatt hva det er de står ovenfor, men vi ser noen glimt av hva som må være Murphy i voksen alder. Så da skal vel Nolan servere oss nok en vri på narrativ struktur når de oppdager noe under ferden. Jeg liker hvordan den følelsesmessige påkjenningen preger filmen og kommer til syne underveis.

  Dog er det litt kjedelig at absolutt alle ukjente planeter ligner på Island i disse insenctiv ordning dager.

  Gleder meg villt, og godt å se at de fleste nøkkelpersoner fra tidligere filmer er med slik som Smith, ZImmer og Crowley.

  Blir spennende å se hva Nolan gjør etter denne. Vanligvis så har han allerede noe i ermet idet filmen lanseres – ekstremt produktiv sånn sett. Men nå har jeg ikke hørt noenting om hva han skal gjøre etter denne. Kanskje det blir en lengre pause. Noen som vet noe?

  L

 3. Eivind Nordengen sier:

  Helt enig om traileren, men husker også tilbake til trailerne til The Dark Knight Rises, som heller ikke føltes så veldig tilfredsstillende, men hvor filmen ble en av årets største favoritter for min del. Tenker også at når de ikke vil vise oss mer, så er det egentlig også greit. Vil gjerne spare de spektakulære bildene til kinosalen.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>