Ny trailer til Christopher Nolans Interstellar viser glimt av storhet – hva venter så i horisonten?

Christopher Nolans episke sci-fi Interstellar har premiere i november, og er en av filmene vi knytter størst forventninger til i år. En ny trailer er nå sluppet (etter først å ha blitt vist på Comic-Con), og byr på noen nye glimt av hva vi kan vente oss fra filmen.

Den første traileren, som vi skrev om da den kom før sommeren, presenterte noe av visualiteten og feelingen i Interstellar på en intim måte, samtidig som den antydet de mer episke sekvensene gjennom noen få utvalgte effektbilder. I denne nye traileren repeteres skuffende mye av det samme som ble etablert i den forrige, og fordi musikkbruken og patosen er undertrykt enda et hakk her, føles dette klippet mindre effektfullt. Less is… less, på en måte.

Når det er sagt, har vi ingen tvil om bredden i Nolans ambisjoner med Interstellar, og det føles mest sannsynlig at de markedsføringsansvarlige rett og slett holder tilbake så mye de kan, så lenge de kan. Men det betyr at trailerne blir stående å antyde på repetisjon, som om de nærmest tripper etter å få vise oss bilder og sekvenser vi skal få hakeslepp av, uten å få lov av sjefen. Dog skal det sies at det helt på slutten av denne nye traileren flekses med et par imponerende outer space-bilder, og jeg tipper vi har mer av den slags i vente.

Så uten at disse innvendingene nødvendigvis signaliserer noe negativt om selve filmen, føles disse to trailerne samlet sett som smakebiter det nesten er irriterende å forholde seg til. Med bare tre måneder igjen til premieren på Interstellar, ville det ha vært langt mer interessant å få sette de filminteresserte tenna sine i noe mer omfangsrikt. Noe vi aldri helt har sett før.

Men det er kanskje sommervarmen og inflasjonen i filmisk gigantomani som gjør oss bortskjemte. Jeg gleder meg uansett ikke noe mindre til Interstellar, jeg er bare lei av å vente – i selskap av litt uforløste trailere som dette.

*

Interstellar Interstellar Interstellar Interstellar