Cannes-juryen er klar: Vincent Lindon (president), Joachim Trier, Rebecca Hall, Noomi Rapace, m.fl.

Cannes 2022: Joachim Trier er å anse som «Cannes royalty» etter å ha konkurrert med tre filmer og vunnet pris for Verdens verste menneske i fjor. Nå har den norske auteuren blitt valgt ut som en av årets jurymedlemmer for hovedkonkurransen.

Trier har tidligere ledet juryen for Kritikeruken, så et tilbud om å juryere hovedkonkurransen har nok bare vært et spørsmål om tid. President for årets jury er den franske skuespilleren Vincent Lindon, som spilte den ene av hovedrollene i fjorårets Gullpalme-vinner Titane. De øvrige medlemmene er skuespiller, regissør og manusforfatter Rebecca Hall, skuespillerne Noomi Rapace og Deepika Padukone, skuespiller og regissør Jasmine Trinca, samt regissørene og manusforfatterne Asghar Farhadi, Ladj Ly og Jeff Nichols.

Juryen er mindre påfallende stjernespekket enn den pleier å være. Ryktene forteller at mange som mottatt forespørsler ikke har hatt anledning i år.

Les mer om de forskjellige Cannes-seksjonene her (hovedkonkonkurransen og Un Certain Regard), her (Quinzaine) og her (Kritikeruken).