Blir Jungelboken Alejandro González Iñárritus neste prosjekt?

Den meksikanske regissøren Alejandro González Iñárritu, som er mest kjent for filmene Amores perros, 21 Grams og Babel, skal ifølge The Playlist være i samtale med Warner Bros. om å regissere en ny filmatisering av Jungelboken.

Iñárritu, som for tiden arbeider med å ferdigstille komedien Birdman med blant andre Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton og Naomi Watts, har tidligere beskjeftiget seg med tunge dramafilmer. Med Birdman, og en mulig filmatisering av Jungelboken, kan det virke som han utforsker nytt terreng. (Kanskje han har latt seg inspirere av sine gode venner Guillermo del Toro og Alfonso Cuarón, hvis eklektiske filmografier har sneiet innom forskjellige sjangere.)

Ifølge The Playlist skal Warner Bros.Jungelboken produseres av Steve Kloves, som står bak samtlige manus i Harry Potter-serien, bortsett fra Harry Potter og Føniksordenen. Manuset skal skrives av Callie Kloves (Steves datter). Går alt etter planen vil dette blir Callies første store prosjekt som manusforfatter.

Warner Bros. er imidlertid ikke alene om å planlegge en ny filmatisering av Rudyard Kiplings kjente og kjære fortelling om løsungen Mowgli. Disney snuser visstnok også på ideen om å returnere til jungelen, da med Iron Man-regissør Jon Favreau bak spakene.

Hvordan tror dere at en Iñárritu-versjon av Jungelboken vil se ut?