Filmfrelst #556: En samtale med regissør Cristian Mungiu om R.M.N.

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi med Gullpalme-vinner Cristian Mungiu om hans kinoaktuelle nye spenningsdrama R.M.N., som hadde premiere i hovedkonkurransen i Cannes i 2022.

Mungiu fikk sitt gjennombrudd med 4 måneder, 3 uker, 2 dager i 2007, og har siden den gang vært en gjenganger på norske kinoer med sine gjennomarbeidede, dyptpløyende dramaer – alltid satt til hjemlandet Romania.

I podkastsamtalen med Montages-redaktør Karsten Meinich forteller Mungiu i detalj om sin metode som manusforfatter og regissør, og hvordan han utviklet fortellingen og hovedkarakteren i R.M.N.. Regissøren deler også sine tanker om betydningen av filmfestivalen i Cannes, og hva han husker fra beslutningen i 2013 om å gi Gullpalmen til Blå er den varmeste fargen – da Mungiu selv var i juryen, med Steven Spielberg som jurypresident.

God lytting!