Filmfrelst #549: Regirommet – Gunhild Westhagen Magnor og Silje Evensmo Jacobsen om dokumentaren Store små mennesker

I denne episoden av Filmfrelst presenterer vi en ny utgave av prosjektet Regirommet – en serie samtaler der to norske regissører i dialog fordyper seg i regifaget med en ny norsk film i fokus.

Foreningen Norske Filmregissører (NFR) har invitert Filmfrelst til å være podkasthjem for Regirommet, og i tidligere episoder har vi tatt del i møter mellom regissører som Nataša Urban/Charlotte Røhder Tvedt, Ole Giæver/Franciska Eliassen, og Erik Poppe/Ulrik Imtiaz Rolfsen.

I denne nye samtalen står dokumentarfilmen Store små mennesker av Gunhild Westhagen Magnor (Optimistene) i fokus, og regissøren møter Silje Evensmo Jacobsen til dialog om sitt arbeid. Store små mennesker vant hovedprisen i norsk konkurranse under HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival i 2022, og juryens uttalelse ble filmen beskrevet slik:

I all sin enkelhet evner [Store små mennesker] å formidle en unik vennskapshistorie på en klok og varm måte. Filmskaperen våger å la publikum bli i det nære, som gir rom for å studere et samspill som byr på humor og alvor – og følelser som er gjenkjennelig selv om man er voksen. Et helhetlig og meditativt filmunivers der regissøren har mestret å fange store og små formende hendelser.

Regirommet-samtalen mellom Gunhild Westhagen Magnor og Silje Evensmo Jacobsen ble gjennomført etter en visning av Store små mennesker under festivalen Nordic Docs i Fredrikstad, 12. november 2022, støttet av Viken Filmsenter, og Store små mennesker kan ses nå på NRK TV i sin timeslange versjon.

Episoden introduseres av Montages-redaktør Karsten Meinich og NFRs nestleder Emilie Blichfeldt.

God lytting!