Filmfrelst #364: Om Film fra sør-programmet 2019

Film fra sør 2019: Det har vært kjent en stund at årets Film fra sør-festival (7.-17. november) åpner med Bong Joon-hos Gullpalme-vinner Parasitt, og nå har også resten av programmet blitt offentliggjort. Vi var på plass da festivalen denne uken presenterte utvalget, og i denne live-podkasten fra programslippet på Vega Scene i Oslo snakker vårt panel inngående om hva publikum kan forvente fra denne årgangen.

Det kan nesten se ut som den 29. utgaven av Film fra sør blir en slags jubileumsbegivenhet – året før det runde tallet – rett og slett på grunn av programmets rikholdige innhold og høye kvalitet. I samtalen nedenfor forsøker vi å trekke frem så mange godbiter som mulig, kombinert med at vi går litt grundigere inn i de tre sentrale regissørportrettene festivalen inviterer til – der besøket fra mesterregissør Park Chan-wook (Oldboy, Kammerpiken) naturlig nok troner øverst på forventningslisten, tett fulgt av de to talentfulle latinamerikanske regissørene Dominga Sotomayor Castillo og Jayro Bustamante.

Vi ser også nærmere på noen enkelttitler som vekker vår nysgjerrighet, eller som vi har sett på internasjonale festivaler tidligere i år – og dermed kan anbefale ut til Oslo-publikummet som skal inn og plukke seg visninger fra Film fra sørs program.

I podkastpanelet sitter Pernille Middelthon, Thor Joachim Haga, Live Øra Danielsen og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!