- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #364: Om Film fra sør-programmet 2019

Av Redaksjonen , 24. oktober 2019 i Festival,Filmfrelst

Film fra sør 2019: Det har vært kjent en stund at årets Film fra sør [1]-festival (7.-17. november) åpner med Bong Joon-ho [2]s Gullpalme-vinner Parasitt [3], og nå har også resten av programmet [4] blitt offentliggjort. Vi var på plass da festivalen denne uken presenterte utvalget, og i denne live-podkasten fra programslippet på Vega Scene i Oslo snakker vårt panel inngående om hva publikum kan forvente fra denne årgangen.

Det kan nesten se ut som den 29. utgaven av Film fra sør blir en slags jubileumsbegivenhet – året før det runde tallet – rett og slett på grunn av programmets rikholdige innhold og høye kvalitet. I samtalen nedenfor forsøker vi å trekke frem så mange godbiter som mulig, kombinert med at vi går litt grundigere inn i de tre sentrale regissørportrettene festivalen inviterer til – der besøket fra mesterregissør Park Chan-wook [5] (Oldboy, Kammerpiken) naturlig nok troner øverst på forventningslisten, tett fulgt av de to talentfulle latinamerikanske regissørene Dominga Sotomayor Castillo [6] og Jayro Bustamante [7].

Vi ser også nærmere på noen enkelttitler som vekker vår nysgjerrighet, eller som vi har sett på internasjonale festivaler tidligere i år – og dermed kan anbefale ut til Oslo-publikummet som skal inn og plukke seg visninger fra Film fra sørs program.

I podkastpanelet sitter Pernille Middelthon, Thor Joachim Haga, Live Øra Danielsen og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2019/10/filmfrelst-364-om-film-fra-sor-programmet-2019/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Film fra sør: http://www.filmfrasor.no/no/

[2] Bong Joon-ho: https://montages.no/filmfolk/bong-joon-ho

[3] Parasitt: https://montages.no/film/parasitt/

[4] resten av programmet: http://www.filmfrasor.no/no/program/

[5] Park Chan-wook: https://montages.no/filmfolk/park-chan-wook

[6] Dominga Sotomayor Castillo: https://montages.no/filmfolk/dominga-sotomayor-castillo

[7] Jayro Bustamante: https://www.imdb.com/name/nm3563342/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.