Filmfrelst #332: Berlinalen 2019 – Adam McKays Vice og Agnieszka Hollands Mr. Jones

Berlinalen 2019: I denne første festivalepisoden fra årets Berlinale diskuterer vi Adam McKays Oscar-nominerte komedie Vice (som vises utenfor konkurranse, og er aktuell på norske kinoer) og Agnieszka Hollands mellomkrigstidsdrama Mr. Jones (som deltar i hovedkonkurransen).

Vice har for lengst funnet veien til norske kinoer, men i Berlin hadde filmen tysk premiere i forbindelse med festivalen, som en slags special event, og ble pressevist for akkrediterte kritikere. Vi møtte filmen med lave forventninger – ble disse innfridd, eller overrasket Adam McKay oss positivt denne gangen?

Mr. Jones var imidlertid blant de relativt få Berlinale-titlene vi virkelig gledet oss til i år. Lever den polske regissøren, kjent for filmer som Europa Europa (1990) og The Secret Garden (1993) opp til sine egne, høye standarder med sitt nye historiske drama?

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Cathrine Holme Nielsen.

God lytting!