«Vice» og «Mr. Jones»

Berlinalen 2019

Filmfrelst #332: Berlinalen 2019 – Adam McKays Vice og Agnieszka Hollands Mr. Jones

Berlinalen 2019: I denne første festivalepisoden fra årets Berlinale diskuterer vi Adam McKays Oscar-nominerte komedie Vice (som vises utenfor konkurranse, og er aktuell på norske kinoer) og Agnieszka Hollands mellomkrigstidsdrama Mr. Jones (som deltar i hovedkonkurransen).

Vice har for lengst funnet veien til norske kinoer, men i Berlin hadde filmen tysk premiere i forbindelse med festivalen, som en slags special event, og ble pressevist for akkrediterte kritikere. Vi møtte filmen med lave forventninger – ble disse innfridd, eller overrasket Adam McKay oss positivt denne gangen?

Mr. Jones var imidlertid blant de relativt få Berlinale-titlene vi virkelig gledet oss til i år. Lever den polske regissøren, kjent for filmer som Europa Europa (1990) og The Secret Garden (1993) opp til sine egne, høye standarder med sitt nye historiske drama?

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Cathrine Holme Nielsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Øystein sier:

    Tar verden på alvor!? Hvorfor skulle den det? Verden er jo absurd og latterlig. Følger dere med på nyhetene nå til dags?

    Her er det jo rett og slett stilen til McKay som ikke er for dere, jeg liker den veldig godt og synes den er veldig underholdende. Bale er fantastisk. Historiene i både The Big Short og Vice er jo absurde og viser hvor fucked up samfunnet er, derfor passer stilen til McKay ypperlig.

    • Øystein sier:

      En ting som er viktig å få frem er at de alvorlige øyeblikkene i filmen hele tiden er sammenstilt med absurde og latterlige scener som viser hvor enkelt disse beslutningene kan tas fra regjeringen og maktpersoner og hvor store konsekvenser disse beslutningene har for sivile.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>