Alfonso Cuaróns Netflix-film «Roma» er massivt promotert langs Sunset Blvd. i Los Angeles.

Filmfrelst

Filmfrelst #326: Oscar-sesongen 2018/2019 (fra Los Angeles)

I denne episoden tar vi pulsen på Oscar-sesongen, i Hollywood, Los Angeles.

Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen har dratt til Hollywood for å ta Oscar-sesongen i nærmere øyesyn. Vi snakker om opplevelser i Los Angeles, deler observasjoner om markedsføringsfesten langs Sunset Blvd., gråter en skvett for filmer vi elsker som ikke ser ut til å få anerkjennelsen fortjener, og byr på kortfattede betraktninger om årets tyngste priskandidater.

Hvor viktig er det å få Golden Globe- og SAG-nominasjoner? Er kritikernes medvind av stor betydning? Er årets kandidater mer kommersielle enn vanlig?

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Øystein sier:

  Når dere kaller en film for kommersiel og/eller underholdningsfilm, hva mener dere egentlig? Dersom en liten film tjener masse penger, er det plutselig da en kommersiel film?

  • I denne sammenhengen mener vi filmer som åpenbart er rettet mot et bredt publikum, og som må sies å være konvensjonelle hva gjelder fortellerstil og visualitet. «A Star is Born», «Black Panther» og «Bohemian Rhapsody» (og trolig «Mary Poppins») utmerker seg som slike i årets award season-bunt (i motsetning til for eksempel «Roma», «Eight Grade» eller «First Reformed»).

  • Øystein sier:

   Ok. Jeg mener at det alltid bør være en blanding. Flere gode «kommersielle» filmer i år. De beste filmene klarer å balansere det artistiske med det kommersielle (Nolan). Av kommersielle filmer i år håper jeg på Bohemian Rhapsody og First Man. Hurwitz soundtrack for First Man er det beste i år. «Apollo 11 Launch» = gåsehud.

  • Einar sier:

   Er Roma så ukonvensjonell da? Litt tregere, svart og hvitt, men så mest på det som grep som skal få den til å virke som dypere og mer kunstneriske enn den er. Egentlig en ganske enkel historie om en «fattig engel» uten spesielt mye personlighet. Og at den er så vakker? Næh. Jeg synes den passer best på liten skjerm.

 2. Øystein Mathiassen sier:

  Ifølge imdb er dette Greta gerwig sin debut som regissør.
  https://www.imdb.com/title/tt1186248/?ref_=nm_flmg_dr_3

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>