Filmfrelst #325: Den norske filmhøsten 2018

I denne ekstra lange episoden av Filmfrelst tar vi den norske filmhøsten i nærmere øyesyn.

Den norske filmhøsten 2018 er snart over, og vi antar at mange publikummere – i likhet med oss – må ha undret seg over at så mange regissører og manusforfattere er blitt rost opp i skyene av anmelderne. Om vi tar utgangspunkt i dagspressens terningkast, er norsk film akkurat nå i verdensklasse.

Medfører dette riktighet, eller er det bare en illusjon? Har vi vendt tilbake til mentaliteten som preget mottagelsen av norsk film for omlag ti-femten år siden: At alt som lages her hjemme bidrar til å skape en sterkere filmkultur og en «profesjonalisert» bransje? At det at noe er laget og satt opp på kino i seg selv er så verdifullt at det fortjener medvind?

Vi diskuterer Blindsone, Føniks, Når jeg faller, Harajuku, Battle, En affære, Mordene i Kongo og Skjelvet. Ved mikrofonene sitter forfatter Roskva Koritzinsky («Vi har ennå ikke sett verden») og Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen.

God lytting!