Flashback

Sniffer

I år deltar Joachim Trier i hovedkonkurransen i Cannes med Louder Than Bombs som første norske spillefilm siden Arven (1979) av Anja Breien. Men den første og eneste Gullpalmen som faktisk har blitt tildelt en norsk film gikk til kortfilmen Sniffer og regissør Bobbie Peers i 2006.

Fra en jury bestående av regissørene Andrei Konchalovksy, Tim Burton og Souleymane Cissé, komponist Zbigniew Preisner, samt skuespillerne Sandrine Bonnaire og Daniel Brühl, gikk altså den største anerkjennelsen en kortfilm kan få i Cannes til Peers og Sniffer.

9 år senere går regissørens spillefilmdebut Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant på norske kinoer – og i den anledning tar vi et tilbakeblikk på kortfilmen som ble et gjennombrudd for både Peers, produsent Maria Ekerhovd og fotograf Jakob Ingimundarson, som alle igjen jobbet sammen på Dirk Ohm.

Her kan dere se Sniffer, i sin helhet:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>