Darren Aranofskys «Noah»

Filmfrelst

Filmfrelst #141: Darren Aronofskys Noah

Da sa Gud til Noah: «Jeg vil gjøre ende på alt kjøtt og blod. For jorden er blitt full av vold på grunn av dem, og se, jeg vil ødelegge dem sammen med jorden. Lag deg en ark av gofertre.»1. Mosebok, 6. kapittel

*

Darren Aronofsky er tilbake etter braksuksessen med ballett-thrilleren Black Swan, og begir seg ut på dypere vann med den episke bibeladaptasjonen Noah. Men holder verket vann?

Vår redaktør-duo Karsten Meinich (he’s back!) og Lars Ole Kristiansen border arken i denne episoden av Filmfrelst.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Mads Outzen sier:

    God podcast! Det er alltid fornøyelig å høre på, og det var fascinerende å høre tankene deres om filmen. Apropos det, så må jeg si at jeg opplevde Noah som et mesterverk. Det skal kanskje sies at jeg er litt Aronofsky-fanboy, og at det sikkert er mye jeg kunne vært mer kritisk mot her, men som film er dette rett og slett brilliant. Bildekomposisjonene, det geniale lyddesignet, og den deilige leken med montasje og diverse effekter, sammen med den typiske turen ned i tanken, fantasien og galskapen, gjør faktisk at dette er den beste filmen jeg har sett så langt i år (noe jeg muligens vil være ganske alene om…). Pompøst og praktfullt som alltid fra Aronofsky, aldri perfekt, men nok et ”beautiful mess”, akkurat som jeg liker det.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>