Syndfloden nærmer seg i ferske trailere til Darren Aronofskys Noah

Darren Aronofskys (The Wrestler, Black Swan) etterlengtede Noah har fått sin første trailer, eller rettere sagt sine første trailere. Ikke overraskende ser det ut til at vi har en storslått og utradisjonell fremstilling av den bibelske beretningen i vente.

Fortellingen om Noahs ark stammer fra første Mosebok (kapittel 6 – 8) i Det gamle testamente, og forteller historien – som de aller fleste av oss kjenner – om Noah og den gigantiske livbåten Gud befaler ham å bygge. I tillegg til historiens åpenlyse filmatiske appell, har Aronofsky sett materialet som en mulighet til å skildre den aktuelle klimakrisen.

Ut ifra de ferske trailerne  – som mer eller mindre består av de samme klippene –  ser det ut til at Aronofsky vil servere en blodseriøs og storslagen nytolkning av den bibelske beretningen. Det er dog urovekkende at de ferske klippene antyder en noe schizofren stilbruk, og at de aldri oppnår den store «wow-effekten».

Russell Crowe i tittelrollen som Noah
Russell Crowe i tittelrollen som Noah.

For en måneds tid siden delte vi den bekymringsverdige nyheten om at det var oppstått uenigheter mellom Paramount og Aronofsky på klippebordet. Ifølge The Playlist forhandles det forsatt om hvordan de vil løse filmens tredje akt, som falt i dårlig smak hos religiøse grupper som så filmen på testvisning. Forhåpentligvis har Aronofsky Gud med seg på sin kompromissløse versjon av historien.

Noah får norsk kinopremiere 28. mars neste år. Se de ferske trailerne under frysbildene. 

*

Noah 1

Noah 3

Noah 7

Noah 4

Noah 5

Noah

Noah 6

Noah 8

Noah 10

Noah 11

*