Vinnere av Oscar-konkurransen 2011!

Som sikkert mange av våre lesere fikk med seg, hadde vi for noen uker siden gleden av å samle Oscar-entusiaster til Oscarnatt på Gimle, hvor over 150 mennesker sammen så Oscar-utdelingen i best tenkelige omgivelser (se bilder i vårt Facebook-galleri).

Arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Oslo Kino, og som oppvarming til selve sendingen inne i kinosalen arrangerte vi en tippekonkurranse for de oppmøtte, hvor det ganske enkelt handlet om å gjette Oscar-vinnerne. Den store bunken av skjemaer har i etterkant av Oscarnatt på Gimle blitt gjennomgått av redaksjonen her på Montages-kontoret, og vi kan i dag offentliggjøre vinnerne.

For å gjøre denne tippekonkurransen litt ekstra spesiell, fikk vi sjenerøse bidrag fra distributørene Sandrew Metronome, Disney og Scanbox til en premiepakke av Oscar-kaliber. Førstepremien består av Oscar-filmene Inception, The Kids Are All Right, Toy Story 3 og Alice i Eventyrland på Blu-ray og/eller DVD + tre kinobilletter fra Oslo Kino. Trøstepremien for de som kom nærmest toppen er Inception og The Kids Are All Right på Blu-ray/DVD pluss tre kinobilletter fra Oslo Kino. Mange takk til distributørene og Oslo Kino for premiebidragene!

Deltagere i tippekonkurransen fyller ut sine svar. (Foto: Eirik Smidesang Slåen)

For å forenkle selve gjettingen noe, bestemte vi oss for å fjerne et utvalg kategorier (hvor knapt noen har sett filmene, eksempelvis «Beste korte dokumentarfilm»), slik at det ble totalt 17 aktuelle kategorier som tippekonkurransen bestod av. En gjennomgang av alle besvarelsene viser noen trender: Det var et stort flertall som hadde tro på at Black Swan skulle vinne flere av de største prisene (fikk kun én Oscar, til Natalie Portman for beste kvinnelige skuespiller), samt at svært få klarte å gjette at Danmarks bidrag I en bedre verden skulle vinne Oscar for beste ikke-engelskspråklige film. Men, noen av deltagerne i tippekonkurransen skilte seg ut med spesielle Oscar-evner: De to vinnerne av konkurransen klarte begge 14 av 17 riktige, og like bak dem fulgte en liten gruppe med 13 riktige (fra disse har vi trukket tre trøstepremievinnere).

Konkurransens vinnere er Hans Fausa og Joachim Trier. I en tippekonkurranse hvor flesteparten av deltagerne kun klarte å gjette halvparten av prisene, steg disse to til værs med hele 14 korrekte svar. Likevel var det noen kategorier som heller ikke for vinnerne lot seg spikre; for førstnevnte gjaldt dette prisene for beste ikke-engelskspråklige film, visuelle effekter og musikk, mens sistnevnte også misset på beste ikke-engelskspråklige film, pluss prisene for beste foto og art direction. Likevel – gratulerer! Ingen fra Montages-redaksjonen maktet høyere treffprosent, så kudos til disse to – premiene er på vei i posten! Trøstepremiene for 13 riktige svar går til Erik Eikehaug, Karoline Heien og Truls Foss. Gratulerer til dere også.

Oslo Kino og Montages tar sikte på å gjenta arrangementet igjen til neste år, så for dere som ikke kom helt til topps, eller til dere som ikke deltok: Det blir en ny mulighet i 2012!