Gunnar Goes God utvalgt til Doc Alliance

Gunnar Goes God

Med sin personlige og poetiske dokumentarfilm Gunnar Goes Comfortable fra 2003, plasserte dokumentarfilmskaperen Gunnar Hall Jensen seg på kartet som en av de få unike norske dokumentarister. Filmen er et dypdykk i egen psyke, og gir oss et genuint innblikk i hva som foregår i en voksens manns søken etter meningen i livet etter å ha falt helt ned til bunnen.

Oppfølgeren, Gunnar Goes God, har blitt utvalgt til å delta i Doc Alliance 2011. Doc Alliance er et samarbeid mellom fem viktige europeiske dokumentarfilmfestivaler (CPH:DOX, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, Planete Doc Review og Visions du reel) hvis mål «is to support the diversity of feature documentaries and to convince audiences of the fascinating, moving and instructive aspects of the cinéma du reel where reality surpasses fiction and becomes spectacular.»

Fordelen ved å bli tatt opp i Doc Alliance er at filmen automatisk blir vist på de fem nevnte dokumentarfilmfestivalene, og dermed får et større nedslagsfelt enn Norge og Norden forøvrig. Utvelgelsen gjør også at våre forventninger til Gunnar Goes God stiger videre. Nåløyet for hvilke filmer som velges ut er trangt med tanke på at Doc Alliance velger filmer fra hele Europa, så man kan trygt anta at filmen har imponert. Filmen skulle egentlig få norsk premiere i 2010, men er av en eller annen grunn utsatt til i år, nærmere bestemt 11. februar.