Begrepet: Performativ modus

«Begrepet» er en spalte der vi enkelt forklarer opprinnelsen og betydningen av et begrep knyttet til filmens verden.

Begrepet viser til en meget subjektiv og personlig erfaringsbasert modus der filmskaperen tar utgangspunkt i seg selv. Som film kan derfor den performative dokumentaren nesten utelukkende være av interesse for filmskaperen, men gi oss andre et innblikk i hvordan det er å være annerledes eller gjennomgå visse forandringer i livet uten den absolutte sannhets-søken man finner i den observasjonelle modus.

Margareth Olins Kroppen min faller inn under det performative der hun tar utgangspunkt i sin egen kropp, og tar oss med på en reise der hun forteller om seg selv og viser fram sin egen kropp gjennom prosessen.

Fant ingen klipp på YouTube eller andre steder, men du kan se traileren fra Speranza.no her.