Tommy Lee Jones tilbake i registolen

The Three Burials of Melquiades Estrada fra 2005 markerte Tommy Lee Jones‘ regidebut, og varslet om et stort filmskaperpotensiale i den ellers rimelig trauste (dog likandes) karakterskuespilleren. Hans første film ble fortalt med både poesi og kraft, gjennom en tøyelig sjangerlek med western-konvensjoner og en direkte, voldelig tilnærming til realismen i historien. Den står fremdeles som en av mine westernfavoritter fra dette tiåret (selv om det ikke har vært så mange å ta av).

At det nå meldes om et nytt regiprosjekt for Tommy Lee Jones er mer etterlengtet enn forventet. Hvorfor først nå, fire år senere? Uansett, det nye prosjektet bærer tittelen The Lincoln Lawyer, og har Matthew McConaughey knyttet til tittelrollen som «a wheeler-dealer Los Angeles lawyer who operates out of the back of his Lincoln.» Slik beskrives handlingen videre: «[He] is content with a career defending garden-variety criminals until he lands the case of a lifetime: defending a Beverly Hills playboy accused of murder.». The Hollywood Reporter skriver at filmen baseres på romanen fra 2005 av Michael Connelly, forfatteren bak det som ble til den miserabelt elendige Clint Eastwood-filmen Blood Work i 2002.