Independence Day 2 kan inntreffe

id4

Jeg liker å si at Independence Day fremdeles står igjen som min største kinoopplevelse, mye fordi det var første gang jeg skulle oppleve å gå til kino for å se en film jeg hadde brukt lang tid på å bygge opp usannsynlig høye forventninger til. Og jeg var overbevist om at jeg kom til å se noe historisk, noe banebrytende. Og på sett og vis var det akkurat dét jeg fikk oppleve. Scenen med Det hvite hus som sprenges i lufta er ikonisk. Filmen satte en ny standard for bruk av spesialeffekter, og ikke minst revitaliserte den katastrofefilmen som sjanger i Hollywood. Og den lanserte Will Smith som internasjonal filmstjerne. Det er lett å ta ID4 for gitt i dag, men skrur du tiden tilbake og husker følelsen av å se den i kinosalen på premierekvelden i 1996, så husker du ganske sikkert også hvor stort det var?

I et intervju med nettstedet latinoreview.com, snakker regissør Roland Emmerich om veldig konkrete planer om å lage en oppfølger, og jeg merker at det pirrer en barnslig glede i meg — selv om fornuften forteller meg veldig klart at dette nok bør forbli en idé og ikke noe mer. Men Emmerich har nå etter sigende allerede utarbeidet et plott i samarbeid med manusforfatter Dean Devlin. Nå venter han tydeligvis bare på det grønne lyset fra Twentieth Century-Fox, og at man får spikret en avtale med Will Smith, som har helt andre betingelser for å gjøre dette i dag enn for tretten år siden.

Roland Emmerich beskriver det hele slik:

Dean Devlin and I are still set to make a sequel likely because we’ve found some sort of idea and we approached FOX and FOX has not quite figured out how to incorporate Dean’s and my deal, and Will’s (Smith) deal.

Will wants to do it in some sort of a package they can live with. So it’s just been in negations now since forever, and naturally FOX says “Why don’t you do it without Will Smith?” I said Will is essential for us, for this movie and actually for the audience too. And, so, it’s in limbo and lately the studios are fighting. Like gross players, and Will is a gross player and is probably the only gross player right now who’s worth his gross. So we’ll see what happens. I would love to do it.

Men, det er altså en story her?

Oh yeah! There’s a story. There’s a very really good great story, a very cool one.

Mer konkret kan naturligvis ikke Emmerich være. Men på dette tidspunktet virker det som om mye, for ikke å så i alt, står og faller på Will Smith. Og nei, Fox, det er ikke mulig å gjøre en ID4-oppfølger uten Smith.

Til slutt, kan du huske følelsen av å se denne traileren tilbake på midten av 90-tallet?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. André sier:

  Elsket og elsker denne tullefilmen :) Husker ikke hvor mange timer jeg stod i amerikansk kinokø midt på natten for å få billett, eller hvor mange ganger jeg endte opp med å se den på kino. Men det var mange :)

 2. Thor Joachim Haga sier:

  Jeg var en av dem som så denne på gigantlerrett i Oslo Spektrum i 1996, men satt nederst i venstre hjørne, så fikk nakkesleng av å lese rulleteksten. :)

  Emmerich & co. har også snakket om oppfølgere til STARGATE flere ganger, senest for et par år siden, men det ble ikke noe av til tross for at de fikk med seg nærmest pensjonerte Kurt Russell på skuta. Sitter derfor litt på gjerdet i forhold til denne også.

 3. Sykt frysninger av å se den traileren.
  Husker at jeg så den med fetteren min når den gikk på tv. Vi måtte ta opp siste halvdelen å se den neste dag, og jeg husker enda hvordan vi lå oppe lenge å diskuterte hvordan menneskene skulle slå tilbake mot fienden :) Gode minner!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>