Pitchfork kårer 00-tallets 50 beste musikkvideoer

Tiåret vi er inne i går uunngåelig mot sin slutt, og musikknettstedet Pitchfork har startet prosessen med å definere det. Å kåre 00-tallets 50 beste musikkvideoer er interessant også fordi formatets levekår er drastisk endret underveis i tiåret, noe journalisten Scott Plagenhoef tar opp i introduksjonen til kåringen:

At the onset of the decade, big-name late-90s directors such as Spike Jonze, Michel Gondry, Jonathan Glazer, and Mark Romanek were branching out into feature films, greatly reducing their music video output. […] By the middle of the decade, outlets for videos dried up, and budgets for them shrunk, only for the art to be revitalized by the Internet, the art of the viral video, the fanmade video, and the ubiquity of YouTube.

Pitchforks femti utvalgte videoer er rimelig representative for disse forandringene, og de kan alle gjenoppleves i artikkelen. Mange av mine favoritter kom med på listen, og nr. 7 er en video jeg er spesielt glad i – kikk på den i all sin briljanse her.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Jon-Olav sier:

    Her var det mye gull!
    Min stemme hadde gått til nr. 19: The Avalanches-Frontier Psychiatrist (http://www.youtube.com/watch?v=U8BWBn26bX0).
    En herlig låt som bare ble bedre med musikkvideoen, bestemor på trommer, en snakkende kokosnøttmann og et lakenspøkelseskor. Lite som slår det.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>