The Imaginarium of Doctor Parnassus-traileren er her!

Det var på høy tid, men nå er den her: traileren til Terry Gilliams nye film, The Imaginarium of Doctor Parnassus, som etter hvert har fått mest oppmerksomhet fordi det er Heath Ledgers aller siste film. Ingen tvil om at det er vemodig å se Ledgers levende ansikt dukke opp – og briljere – i de glimtene vi får se i traileren (vi får også veldig kort se Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell som tolker ulike transformasjoner av Heath Ledgers karakter, da dødsfallet skjedde før innspillingen var avsluttet, og Gilliam fant en snedig måte å løse problemet på med god hjelp av eventyruniverset).

Men mest av alt er dette et imponerene filmatisk skue i Terry Gilliams kreativt uovertrufne regiutførelse; det er herlig fargesprakende, full av billedlig magi, i et pompøst og smått surrealistisk eventyrverden med Gilliams klassisk særegne signatur over seg. Visuelt sitter traileren som et skudd, med en fantastisk produksjonsdesign i farger, kostymer og effekter.

Se traileren eksklusivt hos Yahoo! Movies.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Ser ikke denne omtrent ti ganger mer inspirert ut enn Burtons «Alice i Eventyrland»? Denne gjorde meg oppriktig nysgjerrig, og jeg tok meg i å pause flere av bildene for å ta dem i nærmere øyesyn…

 2. Jeg må si jeg fikk nok av traileren ved 40-sekunders-merket, men jeg kommer helt sikkert til å se filmen. Selvom Gilliam (og trailerklipperen hans) behøver et lite kurs i «less is more» og «fortell én ting om gangen».

 3. Det er en flott film – Gilliams mest sprudlende og underholdende på mange, mange år (Tideland er imponerende kompromissløs, men direkte underholdendende kan den vel neppe kalles), og et langt mer verdig farvel til Heath Ledger enn Nolans film var. Jeg gleder meg *både* til å se denne igjen og til å se Burtons Alice!

 4. Oppmuntrende å lese, Geir – vet du noe om eventuell norsk distributør?

 5. Hva kan være mer verdig enn The Dark Knight – en av årtusenets sålangt beste filmer? Men oppløftende å høre at Gilliam-filmen innfrir :)

 6. @Karsten Det er faktisk Disney som er norsk distributør av filmen. De likte den også godt, så den kommer garantert på kino.

  @Lars Ole Hver sin smak, åpenbart. Jeg synes hele Nolans filmografi er kald, følelsesløs og uinvolverende.

 7. Morten Steingrimsen sier:

  The Imaginarium of Doctor Parnassus blir vist i Haugesund, forresten. http://www.filmweb.no/filmfestivalen2009/incoming/article216582.ece?secName=Hovedprogram

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>