Ny trailer til Amenábars Agora

Anmeldelsene under årets Cannes-festival oppsummerte Alejandro Amenábars Agora som alt fra middelmådig til elendig, men enkelte stemmer påstod den hadde fortjent en atskillig mer nyansert mottakelse. I ettertid har flere kritikere trukket den frem igjen, og påpekt at den i retrospektiv fremstår som mer solid enn ståket på den franske riviera tillot.

Vel, en ny trailer ble sluppet i helga, og jeg må innrømme dette gir det kjipeste inntrykket sålangt. Den gir ihvertfall inntrykk av at filmen er lite annet enn en klassisk sandalfilm fra Hollywood, dét trass i at den er finansiert og spilt inn i Europa. Rachel Weisz ser noe tafatt ut i rollen som Hypatia av Alexandria, mens birollene ser ut som de barske kjekkasene slike produksjoner som oftest reduserer Antikkens helter til. (Se på disse karakterbannerne, så skjønner du hva jeg mener). Hva angår filmens mye omtalte vold, ser den ut til å være intakt selv etter produsentenes siste saksing. Bra dét ihvertfall – dette er ikke en spesielt vakker historie!