Venezia-vinneren Miraklet i Lourdes til Norge

En av de store overraskelsene ved årets filmfestival i Venezia var den østerrikske filmen Miraklet i Lourdes, et drama regissert av Jessica Hausner satt til pilgrimsstedet Lourdes i Pyreneene (Wikipedia). Filmen vant FIPRESCI-prisen og mange kritikeres hjerter på festivalen, men i etterkant var det tyst om eventuell norsk kinodistribusjon. Heldigvis har Fidalgo nå kjøpt inn Hausners film for norske kinoer, og premieren er satt til 2. juledag. Vi gleder oss, særlig etter å ha lest Fionnuala Halligans anmeldelse i Screen: «A cool and firmly ambitious film from Austria’s Jessica Hausner, Lourdes is an accomplished work which radiates intelligence.»

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

 1. F. Stavik sier:

  Dessuten skal vi i Fidalgo lansere disse franske filmene fra desember og utover:
  Seraphine, 4/12
  (Partir)Oppbruddet 22/1-10
  (Welcome)Velkommen, 12/2-10

  Noe for Montages.no å dekke..

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>